Times: Londona atteikusies piedalīties ASV uzbrukumā Sīrijai

© REUTERS/Toby Melville/File PhotoLielbritānijas premjerministre Terēza Meja
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijai nepieciešami pierādījumi par domājamo ķīmisko ieroču pielietošanu Dumā, pirms tā pievienosies militāram uzbrukumam Sīrijai.

RĪGA, 11. aprīlis — Sputnik. Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja telefona sarunā ar ASV prezidentu Donaldu Trampu atteikusies pievienoties militāram uzbrukumam Sīrijas valdībai, informē avīze Times.

"Terēza Meja vakar informējusi prezidentu Donaldu Trampu par to, ka Britānijai nepieciešami plašāki pierādījumi par domājamo Asada režīma izdarīto ķīmisko uzbrukumu, pirms pievienoties militāram uzbrukumam Sīrijai," — vēsta avīze.

Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vasilijs Nebenzja - Sputnik Latvija
Krievija noteikusi veto ASV rezolūcijai Sīrijas jautājumā ANO

Izdevums precizēja, ka Lielbritānijas premjerministre nav piekritusi piedalīties "ātrā atriebībā".

Iepriekš Rietumi apsūdzēja Damasku par uzbrukumu Sīrijas pilsētai Dumai Austrumu Gutā. Maskava noliedza informāciju par bumbu ar hloru, ko it kā nometuši Sīrijas karavīri. Krievijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka nepatiesās ziņas par indīgu vielu pielietojumu no Sīrijas bruņoto spēku puses publicētas ar mērķi glābt teroristus un attaisnot iespējamos militāros uzbrukumus no ārienes.

Pie tam Krievijas Bruņoto spēku Ģenerālštābs jau 13. martā informēja par to, ka teroristi Austrumu Gutā gatavo provokācijas ar ķīmisko ieroču pielietojuma inscenējumu. Krievijas militārpersonas pauda viedokli par to, ka šo provokāciju ASV vēlāk izmantos, lai aizbildinātu uzbrukumu Sīrijai.

ASV presidents Donalds Tramps apsolīja pieņemt lēmumu par darbībām pret Sīriju līdz trešdienai.

Ziņu lente
0