Traģēdija Minsterē: iedzīvotāji stāsta par pilsētu satricinājušo uzbrukumu

© AFP 2023 / RONNY HARTMANNПолиция Германии. Архивное фото.
Полиция Германии. Архивное фото. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sestdienas vakarā autofurgons ietriecies cilvēkos iepretī restorānam, bojā gājuši trīs cilvēki, 20 cietuši.

RĪGA, 8. aprīlis – Sputnik. Minstere, kur autofurgons ietriecies cilvēkos, kuri atpūtās kādā no vēsturiskā centra restorānu terasēm, ir zināma ne tikai kā svarīgs Ziemeļreinas-Vestfālenes tiesu un administratīvais centrs, bet arī kā pilsēta, kas piesaista ārzemniekus. Francūži un itāļi, kuri strādā Minsterē un atradās blakus traģēdijas vietai, pastāstīja Rietumu medijiem par incidentu, vēsta RIA Novosti.

Sestdienas vakarā autofurgons ietriecies cilvēkos iepretī restorānam, bojā gājuši trīs cilvēki, 20 cietuši. Pilsētas policijas pārstāvis Andeass Bodē paziņoja, ka "par teroraktu runāt vēl pāragri".

Notikuma vieta

Pēc kāda Minsteres restorāna īpašnieka Lino Baldi sacītā, notikuma vietas rajons ir "ar tūristiem piepildīta vecpilsētas daļa".

"Šodien ielas ir aizpildītas, jo ir labs laiks, temperatūra pacēlusies no 12 līdz 25 grādiem. Šajā laikā ir daudz klientu. Tā kā šodien ir sestdiena, te blakām ir atvērts tirgus," — pastāstīja Balti telekanālam TG24 Sky.

Cita netālu no notikuma vietas atrodošā restorāna īpašnieks Patriks Kamarata pastāstīja itāļu avīzei Repubblica, ka blakus kafejnīcai, kur notika uzbraukšana, "bija ap 200 cilvēku".

Policija un klusēšana

Pēc aculiecinieku sacītā, uzreiz pēc incidenta pilsētas centru pārpildīja bruņoti policijas darbinieki un ātrās palīdzības brigādes. Tiesībsargājošās iestādes norobežoja traģēdijas vietu un atteicās sniegt jebkādus komentārus par notiekošo.

"Incidenta laikā es biju pusdienlaika pārtraukumā, mājās. Mums pastāstīja, ka notikusi avārija, un mēs ar šefu devāmies uz restorānu, taču mūs neielaida. Tur bija daudz policijas, viņi bija bruņojušies ar bisēm," — pastāstīja franču radiostacijai France Info 23 gadus vecs Gomess, restorāna darbinieks netālu no notikuma vietas.

"Šobrīd es atrodos Minsterē, braucu pa ielām. Pilsētā visur notiek pārbaudes. Visur ir bruņoti policisti," — dalījās savos novērojumos radiostacijas fotogrāfs Kristofs Reihvains. Pēc Baldi sacītā, "visur ir policija, neviens nevar nokļūt norobežotajā zonā vai iziet no tās".

"Mēs joprojām nesaprotam, kas notiek, neviens neko nestāsta. Te ir dučiem policistu un ātrās palīdzības brigāžu. Tāpat norobežoto zonu un pilsētas centru kontrolē helikopters," — noslēdza viņš.

Šokētā pilsēta

Norobežošana un nezināšana nobiedēja un iztukšoja "mierīgo, daudznacionālo" Vācijas pilsētu. "Visa Minstere šobrīd ir norobežota. Viss ir slēgts," — stāsta Gomess. Viņa vārdus atkārto Kamarata: "Šobrīd pilsēta praktiski ir izmirusi."

Baldi ar rūgtumu atzīmē, ka vietējie un tūristi negaidīja, ka saskarsies ar ko tamlīdzīgu Minsterē un ir šokēti ar notikušo. "Tā ir ļoti mierīga un daudznacionāla pilsēta. Cilvēkus šokējis notikušais," — noslēdza restorāna īpašnieks.

Ziņu lente
0