ASV Gaisa kara spēki demonstrējuši nākotnes karu

© Sputnik / Sergey MelkonovСолдаты американской армии отдают честь в строю
Солдаты американской армии отдают честь в строю - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Videoierakstā demonstrēts, kā nākotnē ASV GKS darbības koordinē vienots kontroles centrs. Pie tam sadursmes notiek dažādās vietās uz planētas.

RĪGA, 28. marts — Sputnik. ASV Gaisa kara spēku pētnieciskā laboratorija (AFRL) publicējusi video, kurā demonstrēta gaisa kauja netālā nākotnē.

Ieraksts "GKS 2030 – aicinājums rīkoties" īsumā apraksta AFRL sasniegumu vēsturi un informē par tās vēlmi turpināt pētījumus, lai atbildētu uz "izaicinājumiem nacionālajai drošībai".

Videoierakstā demonstrēts, kā nākotnē ASV GKS darbības koordinē vienots kontroles centrs. Pie tam sadursmes notiek dažādās vietās uz planētas. ASV plāno līdz 2030. gadam saskaņot iznīcinātāju F-35 darbības ar trieciena bezpilota lidaparātu elektroniskajām sistēmām.

Военнослужащие ПВО РФ во время учений - Sputnik Latvija
"Amerikāņu pīrāgs" pret "Poseidonu". ASV mērojas ar Krieviju armiju apmēros

Laboratorijas demonstrētajā kaujā iznīcinātāja F-35 pilots nomet ienaidnieka teritorijā vairākus bezpilota lidaparātus. Viens no tiem iznīcina pretinieka raķešu palaišanas iekārtu. 2030. gadā plānots pilotu formu aprīkot ar "viedajiem" sirds ritma, elpošanas, asinsspiediena un muskuļu spriedzes detektoriem.

Tāpat ierakstā redzams, kā robots no kara transporta lidmašīnas nomet kasešu bumbu, no kuras atdalās liels skaits dronu. Tai seko precīzs spārnotās raķetes trieciens pilsētas kvartālam. Video ieraksta noslēgumā vērojams, kā amerikāņu lidmašīna ar lāzera staru satriec ienaidnieka lidaparātu.

Ziņu lente
0