Politika

Londona izsniegusi orderus "apšaubāmu" Krievijas īpašumu arestam

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja piedraudējusi iesaldēt Krievijas valsts kontus, ja atradīšot pierādījumus tam, ka tie varētu apdraudēt Liebritānijas pilsoņu dzīvību un īpašumu.

RĪGA, 27. marts — Sputnik. Lielbritānijas aizsardzības ministrs Gevins Viljamsons, atrodoties vizītē Igaunijā, 26. martā paziņoja, ka sakarā ar "Skripaļa lietu" varasiestādes jau izsniegušas orderus apšaubāmas izcelsmes Krievijas īpašumiem, vēsta RIA Novosti.

"Jau izsniegti orderi apšaubāmu īpašumu arestam, pret kuriem Lielbritānijā nesen attiecināts jauns likums. Mūsu mērķis ir nodrošināt, lai jebkāds nesaprotamā veidā iegūts īpašums tiktu ņemts uzskaitē, un šim nolūkam tiek sperti nepieciešamie soļi," — paziņoja Viljamsons preses konferencē Tallinā, atbildot uz žurnālistu jautājumiem par valsts soļiem pret apšaubāmas izcelsmes Krievijas īpašumiem.

В хранилище банка - Sputnik Latvija
Latvijas bankām ir 14 dienas, lai izlemtu, kā "izdzīt" nerezidentus

Viljamsons apgalvoja, ka ir dziļi aizkustināts par sabiedroto atbalstu sarežģītā situācijā. Pie tam ātrāko un apņēmīgāko atbalstu Londonai sniegušas valstis, ar kurām Lielbritānijai ir cieši sakari aizsardzības sfērā, tostarp arī Igaunija.

Ministrs atzīmēja, ka viņš nekomentēs Londonas tālākos soļus pret Krieviju, jo tā ir premjerministres Terēzas Mejas prerogatīva.

4. martā Solsberijas pilsētā Lielbritānijā tika saindēts bijušais Krievijas izlūkdienesta darbinieks Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija. Lielbritānija apgalvo, ka bijušā aģenta saindēšanā vainojama Krievija, taču Maskava kategoriski noraidīja šos apgalvojumus.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs informēja, ka Maskava ir gatava sadarboties ar Lielbritāniju "Skripaļa lietā", ja Londona ievēros visas procedūras, kas paredzētas Ķīmisko ieroču aizlieguma konvencijā.

18. martā Vladimirs Putins paziņoja, ka apsūdzības par Krievijas saikni ar Skripaļa saindēšanu ir muļķīgas, jo neviens neko tādu neatļautos, kur nu vēl valsts prezidenta vēlēšanu priekšvakarā un īsi pirms pasaules čempionāta futbolā. Prezidents uzsvēra, ka Krievijai nav ķīmisko ieroču — tie iznīcināti starptautisko novērotāju klātbūtnē. Viņš piebilda, ka Krievija ir gatava sadarboties Skripaļa lietas izmeklēšanā, taču šim nolūkam nepieciešama ieintersētība no otras puses. 

Пузырек с ядом - Sputnik Latvija
Le Monde: eksperti apšauba Krievijas sakarus ar Skripaļa saindēšanu
Ņemot vērā incidenta fonā izcēlušos skandālu, Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja piedraudējusi iesaldēt Krievijas valsts kontus, ja atradīšot pierādījumus tam, ka tie varētu apdraudēt Liebritānijas pilsoņu dzīvību un īpašumu. Politiķe solīja, ka Lielbritānijas Nacionālā kriminālā aģentūra (National Crime Agency) turpinās darbu ar mērķi pretoties "nopietniek noziegumiem un korumpētām elitēm", tostarp no Krievijas.

Lielbritānijas valsts iestādēm janvārī tika piešķirtas tiesības pieprasīt skaidrojumu par kapitāla izcelsmi ārvalstniekiem, kam Apvienotajā Karalistē pieder nekustamie īpašumi un aktīvi vairāk nekā par 50 tūkstošiem sterliņu mārciņu. Ja īpašnieks nevarēs iesniegt apmierinošus datus, viņa īpašums tiks arestēts.

Pašlaik NCA izmeklē divus gadījumus pret aktīvu īpašniekiem Lielbritānijā par kopsummu 22 miljonu sterliņu mārciņu apmērā. Aģentūra atteicās apstiprināt vai noliegt RIA Novosti pieprasījumu jautājumā par to, vai šie gadījumi saistīti ar cilvēkiem no Krievijas. Lēmumu par kontu arestu jāpieņem tiesai. 

Ziņu lente
0