Turcija izmēģinājusi savas pirmās ballistiskās raķetes

© AP Photo / Lefteris PitarakisTurcijas raķešu sistēmas. Foto no arhīva
Turcijas raķešu sistēmas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turcijas valdība informējusi par sekmīgiem pašmāju ražojuma ballistisko raķešu izmēģinājumiem.

RĪGA, 26. marts — Sputnik. Turcija veikusi pašu ražoto ballistisko raķešu pirmos testa izmēģinājumus Sinopas pilsētā valsts ziemeļos, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz aģentūru Anadolu.

Aģentūra informēja, ka izmēģinājumu gaitā tika palaistas mazā un vidējā darbības rādiusa raķetes Gökdoğan un tālā darbības rādiusa raķete Bozdoğan. Raķetes no sauszemes iekārtas mobilo mērķu satriekšanai tiks palaistas 2018. gada pēdējā kvartālā. Gada nogalē tiks veikta arī raķetes  palaišana no lidmašīnas, vēsta Anadolu.

Штаб-квартира Министерства обороны США - Sputnik Latvija
Viedoklis
Krievijas hiperskaņas ieroči un Pentagona kosmiskais uzbudinājums

Raķetes izstrādājuši Turcijas Zinātniski tehnisko pētījumu padomes un Aizsardzības rūpniecības zinātniski pētnieciskā institūta speciālisti. Ballistiskās raķetes pirmo reizi tika prezidentētas XIII Starptautiskajā aizsardzības rūpniecības produkcijas izstādē Stambulā.

Plānots, ka ballistisko raķešu sērijveida ražošana sāksies 2020. gadā.

Iepriekš vēstīts, ka aizvadītā gada septembrī Maskava un Ankara parakstīja līgumu par Krievijas kompleksu S-400 piegādi no 2018. gada marta. NATO kritizēja minēto kontraktu un apgalvoja, ka Turcijas lēmums neļaus tai kļūt par alianses pretgaisa aizsardzības vienotās sistēmas daļu.

Ankara atzīmēja, ka darījums neapdraud aliansi, un paskaidroja, ka vērsusies pie Maskavas, jo nav varējusi saņemt analoģiskas PGA sistēmas no NATO valstīm. Kremlis pauda viedokli, ka "nevienam nav tiesību kritizēt Krieviju un Turciju par militāri tehnisko sadarbību". 

Ziņu lente
0