Politika

Politico iekļāva Lietuvas politiķi eirodeputātu "kauna sarakstā"

© Sputnik / Sergey MelkonovEiroparlaments
Eiroparlaments - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā atzīmē izdevums, antireitings tika sastādīts pamatojoties uz to, ar ko visvairāk pazīstami politiķi, kuri iekļauti tajā, - pat ja tie ir iemesli, ar kuriem viņi, "iespējams, ne pārāk lepojas".

RĪGA, 25. marts — Sputnik. Izdevums Politico sastādīja sarakstu no divdesmit Eiroparlamenta locekļiem, kuri izrādījušies nozīmīgi "nepareizu iemeslu dēļ", vēsta Sputnik Lietuva.

Kā atzīmē izdevums, antireitings tika sastādīts pamatojoties uz to, ar ko visvairāk pazīstami politiķi, kuri iekļauti tajā, — pat ja tie ir iemesli, ar kuriem viņi, "iespējams, ne pārāk lepojas".

No Lietuvas eirodeputātiem sarakstā iekļuva bijušais republikas ārlietu ministrs, konservators Aļģirds Saudargs.

Здание Европейского парламента - Sputnik Latvija
Politika
Politico: sociāldemokrāti Eiroparlamentā dala līdera krēslu

atzīmē izdevums, 69 gadus vecais Saudargs Eiroparlamentā spēlē nenozīmīgu lomu, taču viņam ir 17 palīgi, kā arī palīgdienestu darbinieki, kuri tieši neatrodas EP.

"Ņemot vērā viņa (Saudarga) zemo aktivitātes līmeni, tas (šāda darbinieku skaita esamība — Sputnik) padara viņu, iespējams, par "vispārnokomplektētāko" Eiroparlamenta locekli," teikts rakstā.

Kā atzīmē reitinga autors, dažiem Lietuvas eirodeputātiem ir tikai trīs palīgi.

Saudargs ir iztaisījis vien divus parlamenta ziņojumus un vēl divus darbus kopš pārvēlēšanas brīža 2014. gadā, savukārt ar parlamenta pieteikumiem nav strādājis kopš 2011. gada, atgādina izdevums.

Eirodeputāts no Lietuvas antireitingā atrodas 15. vietā. Par līderi kļuva eirodeputāts no Vācijas Elmārs Broks, otrā vieta atvēlēta  visiem britu UKIP partijas pārstāvjiem, trešajā vietā izrādījusies Ziemeļīrijas pārstāve Martina Andersona.    

Ziņu lente
0