Ukrainā gatavi "ar varu" bloķēt Krimas tilta celtniecību

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasKrimas tilts
Krimas tilts - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ekstrēmistu organizācijā "Krimas tatāru tautas sapulce" piedāvāja ieviest sankcijas pret visiem cilvēkiem, kuri nokļūs pussalā pa Krimas tiltu.

RĪGA, 24. marts — Sputnik. "Krimas tatāru tautas sapulce" grasās "izdarīt visu", lai traucētu transporta satiksmi uz Krimas tilta, paziņoja viens no organizācijas līderiem, pussalas blokādes iniciators Lenurs Isļamovs, vēsta Sputnik Lietuva.

Par to viņš paziņoja intervijā Ukrainas izdevumam "Obozrevateļ".

Tostarp, Isļamovs piedāvāja reģistrēt transportlīdzekļus, kuri brauc pa tiltu, un ieviest sankcijas pret visiem cilvēkiem, kuri nonāks Krimā tieši tādā veidā. Saskaņā ar Isļamova plāniem, pret šiem pilsoņiem ir jāpiemēro tos pašus ierobežojošos pasākumus, kuri tiek piemēroti pret pussalu apmeklējošajiem māksliniekiem.

Автотрассы и железные дороги, ведущие к Крымскому мосту - Sputnik Latvija
Video
Kā izskatīsies Krimas tilts

Tāpat, pēc Isļamova sacītā, ekstrēmisti ir gatavi izskatīt fizisku satiksmes traucējumu variantu uz Krimas tilta, ja sankcijas nedos rezultātus.

"No sākuma mēs neliksim šķēršļus, mēs pagaidīsim, paskatīsimies, kā strādās sankcijas. Un nepieciešamības gadījumā sagatavosimies nākamajiem soļiem," paziņoja pussalas blokādes iniciators.

Par kādiem tieši "soļiem" ir runa, netiek precizēts. Taču, saskaņā ar Isļamova apgalvojumiem, tilta bloķēšanai tiks izmantoti "nevardarbīgas cīņas metodes".

Krievijā pret Isļamovu tiek veikta izmeklēšana sakarā ar diversijas lietu Krimā 2015. gada 22. novembrī, kad balstu uzspridzināšanas  dēļ no ierindas izgāja visas četras EAL, kuras iet no Ukrainas, un pussala palika bez elektrības.

Turklāt Isļamovs kļuva par vēl vienas krimināllietas dalībnieku — par bruņota bataljona izveidošanu Ukrainas dienvidos pie Krimas robežas.

"Krimas tatāru tautas sapulce" Krievijā ir atzīta par ekstrēmistu organizāciju, tās līderi — Lenurs Isļamovs, Mustafa Džemiļevs un Refats Čubarovs — pameta pussalu pēc tās atkal apvienošanās ar Krieviju.    

Ziņu lente
0