Politika

Times: aptuveni 20 Eiropas valstis plāno izsūtīt Krievijas diplomātus

© Sputnik / Sergey MelkonovES
ES - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ES valstu līderu samitā Briselē britu premjerei Terēzai Mejai izdevies pārliecināt savus kolēģus kopā koordinēt "atbildi" pret Krieviju uz "Skripaļa lietas" fona.

RĪGA, 24. marts — Sputnik. Līdz pat divdesmit Eiropas valstīm grasās izsūtīt Krievijas diplomātus sakarā ar bijušā GIP pulkveža Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas noindēšanas lietu, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz britu avīzi Times.

Saskaņā ar izdevuma informāciju, šāda veida "bezprecedenta" Krievijas diplomātisko pārstāvju izsūtīšanas raunds varētu sākties pirmdien, 26. martā, kad uz četrām nedēļām uz konsultācijām tiks atsaukts ES vēstnieks Krievijā Markuss Ederers.

Latvijas Ārlietu ministrija - Sputnik Latvija
Krievijas atbildes pasākumi uz diplomātu izsūtīšanu no Latvijas būs stingrākas

Kā raksta Times, nenosaucot informācijas avotu, Krievijas diplomātu izraidīšanas kampaņā grasās piedalīties tādas valstis, kā Francija, Vācija, Polija, Īrija, Nīderlande, Igaunija, Latvija, Lietuva, Bulgārija, Čehija un Dānija.

Ceturtdien ES valstu līderu samitā Briselē britu premjerministrei Terēzai Mejai izdevies pārliecināt savus kolēģus kopā sniegt "izšķirošu atbildi" Maskavai un saskaņot savu rīcību uz Skripaļa noindēšanas fona ar nervus paralizējošu vielu Solsberi pilsētā.

Londona apsūdz Krieviju saistībā ar notikušo ar Skripaļu. Maskava noliedz visas apsūdzības, atzīmējot, ka britu puse nav sniegusi nekādus reālus pierādījumus.

Ziņu lente
0