Bloomberg: Lielbritānija centīsies pārliecināt ES valstis izsūtīt Krievijas diplomātus

© Sputnik / Алекс Макнотон / Pāriet pie mediju bankasВид с противоположного берега реки Темза на Вестминстерского дворца в Лондоне
Вид с противоположного берега реки Темза на Вестминстерского дворца в Лондоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānija cer panākt masveida Krievijas diplomātu izsūtīšanas vilni no vēstniecībām visos Rietumos bijušā pulkveža Sergeja Skripaļa un viņa meitas noindēšanas Solsberijas dēļ.

RĪGA, 22. marts – Sputnik. Lielbritānija grasās tuvāko nedēļu laikā pārliecināt ES valstis sekot tās piemēram un izsūtīt Krievijas diplomātus pēc incidenta ar bijušo pulkvedi Sergeju Skripaļu un viņa meitu britu Solsberijas pilsētā, vēsta aģentūra Bloomberg.

Kā aģentūrai pastāstīja augsta līmeņa britu ierēdnis, šodien Briselē valsts premjerministre Terēza Meja paziņos ES valstu līderiem, ka Maskava rada draudus visai Eiropai. Saskaņā ar aģentūras datiem, Meja cer pārliecināt ES partnerus nepieciešamībā izrādīt Lielbritānijai solidaritāti un pastiprināt Krievijas varas iestāžu kritiku.

Портон Даун - Sputnik Latvija
Mīklainās nāves Solsberijā: kas slēpjas laboratorijā Porton Down

"Britu ierēdņi paziņo, ka pasaulei, tostarp, ES, ir jāparāda Krievijai, ka pirmā nervus paralizējošās indīgās vielas izmantošana Eiropā kopš Otrā pasaules kara beigām nepaliks nesodīta. Viens no variantiem, ko Lielbritānija apspriež ar tās sabiedrotajiem, ir masveida Krievijas diplomātu izsūtīšanas vilnis no vēstniecībām visos Rietumos," — vēsta aģentūra.

Solsberijas pilsētā, 4. martā, tika noindēts britu spiegs Skripaļs un viņa meita Jūlija. Britu puse apgalvo, ka ar Skripaļa noindēšanu ar vielu A-234 ir saistīta Krievijas valsts, Krievija to kategoriski noliedz. Iepriekš Krievijas ĀM vadītājs Sergejs Lavrovs uzsvēra, ka Maskava ir pilnībā gatava sadarboties ar Lielbritāniju "Skripaļa lietā", ja Londona ievēros visas šādos gadījumos nepieciešamās procedūras, kuras ierakstītas Ķīmisko ieroču aizliegšanas konvencijā.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins 18. martā paziņoja, ka Krievijas apsūdzēšana saistībā ar Skripaļa noindēšanu ir muļķības, jo neviens neatļautos ko tādu, vēl jo vairāk pirms prezidenta vēlēšanām un pasaules čempionātam futbolā. Putins pateica, ka Krievijai nav ķīmisko ieroču – to iznīcināja starptautisko novērotāju uzraudzībā. Tāpat viņš paziņoja, ka Maskava ir gatava sadarboties "Skripaļa lietas" izmeklēšanā, taču no sākuma ir jābūt ieinteresētībai arī no otras puses.

Ziņu lente
0