Politika

Boriss Džonsons uzskata Krievijas atbildes soļus par bezjēdzīgiem

© AFP 2023 / TOBY MELVILLEBoriss Džonsons
Boriss Džonsons - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas ārlietu ministrs nosaucis par "bezjēdzīgām" Maskavas atbildes pasākumus pret 23 Krievijas diplomātu izsūtīšanu.

RĪGA, 18. marts — Sputnik. Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons nosaucis par "bezjēdzīgām" Maskavas atbildes pasākumus pret 23 Krievijas diplomātu izsūtīšanu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz telekanālu SkyNews.

Iepriekš Krievijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka, atbildot uz Londonas darbībām, Maskava izsūtīs 23 britu diplomātus, slēgs ģenerālo konsulātu Sanktpēterburgā un aizliegs Lielbritānijas padomes darbību.

Krievijas ĀM - Sputnik Latvija
Krievijas ĀM pasludinājusi 23 Anglijas diplomātus par persona non grata

"Šie bezjēdzīgie soļi tikai sodīs vienkāršos Krievijas iedzīvotājus, atņemot iespēju apgūt angļu valodu un saņemt Lielbritānijas vīzas," — Džonsona teikto citēja telekanāls.

Ministrs nodēvēja Krievijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes bijušā darbinieka Sergeja Skripaļa saindēšanu par "triecienu mugurā" Lielbritānijai par to, ka tā "stingri pretojas Kremļa briesmīgajai rīcībai". Džonsons atzīmēja, ka atbalstu Londonai pauduši Vācijas, Francijas un ASV līderi.

Maskavas un Londonas attiecības saasinājušās pēc incidenta Lielbritānijas pilsētā Solsberijā, kur saindēti Krievijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes bijušais darbinieks Sergejs Skripaļs, kurš strādāja britu specdienestu labā, un viņa meita Jūlija. Lielbritānija uzskata, ka Krievijas valsts vainojama par nervu paralītiskas vielas "Novičok" izmantošanu. Rezultātā Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja paziņoja par virkni pasākumu pret Krieviju, tostarp arī 23 Krievijas diplomātu izsūtīšanu un divpusējo sakaru iesaldēšanu augstākajā līmenī. Krievija kategoriski noliedz savu saikni ar Skripaļu saindēšanu.

Ziņu lente
0