ASV Valsts departaments reaģēja uz Putina paziņojumu Krimā

© Sputnik / Sergei Malgavko / Pāriet pie mediju bankasЗамок "Ласточкино гнездо" в Гаспре во время снегопада
Замок Ласточкино гнездо в Гаспре во время снегопада - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina vizītes Krimā ASV Valsts departaments kārtējo reizi atgādināja, ka uzskata Krimu par Ukrainas teritoriju.

RĪGA, 15. marts – Sputnik. ASV Valsts departaments publicējis paziņojumu ar nosaukumu "Krima – tā ir Ukraina".

Янис Юрканс - Sputnik Latvija
Bijušais Latvijas ĀM vadītājs: Krima ir Krievija, un beidziet kaulēties

"Šodien priekšvēlēšanu mītiņā Krimā prezidents Putins atklāti atkārtoja Krievijas melīgus tīkojumus pēc ukraiņu zemes un apgalvoja, ka Krievijas valdība neievēro starptautisko kārtību un neciena pret suverēnu nāciju valstu robežas," — teikts Valsts departamenta paziņojumā

ASV ārpolitikas iestādē paziņoja, ka Krimas iedzīvotāji bijuši spiesti nobalsot "rūpīgā Krievijas karaspēku uzraudzībā".

"Sakarā ar Putina paziņojumiem ir svarīgi piesaistīt uzmanību šī "referenduma" neleģitimitātei. Pēdējo četru gadu laikā Krievija rosinājusi piespiešanas un vardarbības kampaņu, nostādot par mērķi visus, kas iestājās pret aneksiju," — teikts komentārā.

Trešdien Putins apmeklēja Krimu referenduma gadadienas gaidās par pussalas statusu, kas notika 2014. gada 16. martā.

"Jūs ar savu lēmumu parādījāt pasaulei, kas ir īsta, nevis demonstrēta demokrātija. Jūs atnācāt uz referendumu un pieņēmāt lēmumu – nobalsojāt par savu nākotni un jūsu tuvinieku nākotni," — pateica Putins, uzstājoties mītiņā-koncertā Sevastopolē, kurš tika veltīts Krimas atkalapvienošanās ar Krieviju ceturtajai gadadienai.

Замок Ласточкино гнездо на береговой скале в поселке Гаспра в Крыму - Sputnik Latvija
Viedoklis
Krima – pasaules uzskatu strīdus ābols

Vēršoties pie mītiņa dalībniekiem "dārgie mani", Putins uzsvēra, ka "mums vēl daudz kas darāms gan Sevastopoles, gan visas Krimas attīstībai". "Tās ir ilgtermiņa rakstura lietas, taču mēs to darām, darīsim un noteikti visu izdarīsim, jo, kad mēs esam kopā, mēs esam milzīgs spēks, kurš spēj atrisināt vissarežģītākos uzdevumus," — paziņoja Krievijas prezidents.

Krima atkal kļuva par Krievijas reģionu 2014. gadā. Marta plebiscītā 96,77% Krimas Republikas vēlētāju un 95,6% Sevastopoles iedzīvotāju izteicās par iekļaušanu Krievijas Federācijas sastāvā. Referendums Krimā un Sevastopolē tika organizēts pēc valsts apsvēruma Ukrainā 2014. gada februārī. Krimas iedzīvotāji demokrātiskā ceļā, atbilstoši starptautiskajiem likumiem un ANO Nolikumam, nobalsoja par atkal apvienošanos ar Krieviju. Kremlī vairākkārt uzsvēra, ka Krimas jautājums ir "slēgts neatgriezeniski".

Ziņu lente
0