Politika

Putins: ASV pastāvīgi iejaucas vēlēšanās Krievijā un neslēpj to

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas valdības pārstāvji aizrādījuši kolēģiem no ASV, ka Savienotās Valstis pastāvīgi iejaucas Krievijas iekšējās lietās, un Vašingtona to nenoliedz, paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

RĪGA, 11. marts — Sputnik. ASV pastāvīgi iejaucas vēlēšanās Krievijā un pat neslēpj to, pastāstīja Krievijas prezidents Vladimirs Putins intervijā amerikāņu telekanālam NBC, vēsta Sputnik Lietuva.

"Mēs viņiem (ASV pārstāvjiem — red.) nesen paziņojām augstākajā līmenī: "Jūs pastāvīgi iejaucaties mūsu politiskajā dzīvē." Iedomājieties, viņi to pat nenoliedz," — norādīja prezidents.

Vladimirs Putins - Sputnik Latvija
Putins reaģējis uz Rietumu mēģinājumiem nodēvēt viņu par "galveno ļaundari"

Putins noliedza informāciju par iedomāto "Krievijas ietekmi" ASV vēlēšanās. Prezidents atgādināja, ka Maskava ievēro principus un neiejaucas citu valstu iekšējās lietās un neļauj iejaukties savās darīšanās.

Putins atzīmēja, ka ASV nodarbojas ar "netīrām lietām", taču apsūdz par to citus. Tā viņš komentēja žurnālistes Meganas Kellijas jautājumu par Krievijas uzņēmēja Jevgēņija Prigožina "iejaukšanos" vēlēšanās ASV 2016. gadā.

"Es nenodarbojos ar netīrām lietām. Viss, ko es daru, ir redzams. Tas jums ir štamps. Jums ir kāds, kam patīk darīt netīro darbu, un jums šķiet, ka mēs rīkojamies tāpat. Nekā tamlīdzīga," — teica prezidents.

Iepriekš ASV speciālais prokurors Roberts Millers apsūdzēja 13 Krievijas pilsoņus, tostarp arī Prigožinu, kā arī trīs juridiskās personas par centieniem iejaukties vēlēšanās. Iepriekš ASV varasiestādes daudzkārt izteica tamlīdzīgus pārmetumus Krevijai. Prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādīja, ka tie ir "absolūti nepamatoti". 

Ziņu lente
0