ASV ģenerālis: mūsu zemūdenes var iznīcināt Krieviju

CC0 / U.S. Navy/Photographer’s Mate 2nd Class Lynn Friant / USS Florida ASV JKS atomzemūdene USS Florida
ASV JKS atomzemūdene USS Florida - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pentagona pārstāvis ģenerālis Džons Haitens pastāstījis ASV Kongresam, ka amerikāņu armija ir gatava atvairīt jebkādus draudus no Krievijas puses.

RĪGA, 10. marts — Sputnik. ASV var atbildēt uz jebkuru Krievijas uzbrukumu, paziņoja ASV Bruņoto spēku Stratēģiskā štāba priekšsēdētājs ģenerālis Džons Haitens.

Pārstāvju palātas Bruņoto spēku komitejas debates budžeta jautājumos Haitens komentēja Krievijas prezidenta Vladimira Putina vēstījumu Federālajai sapulcei, kurā viņš pastāstīja par jaunāko bruņojumu.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins - Sputnik Latvija
Putins uzrunā Federālajai sapulcei informē par jauno bruņojumu ar atomenerģijas dzinējiem

"Mēs esam gatavi visiem esošajiem draudiem, un to neviens nedrīkst apšaubīt," — atzīmēja Haitens.

Ģenerālis ir pārliecināts, ka Krievija nespēs izdarīt neko, uz ko Vašingtona nevarētu atbildēt, izņemot masveida uzbrukumu Savienotajām Valstīm.

"Starp citu, viņiem nav zināms, kur atrodas mūsu zemūdenes, bet tās spēj iznīcināt viņu valsti, ja mēs iesim pa šo ceļu," — piezīmēja militārists.

Iepriekš pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina vēstījumu Federālajai sapulcei, kurā viņš pastāstīja par jaunāko bruņojumu, senatoru grupa vērsās pie ASV valsts sekretāra Reksa Tilersona ar lūgumu sākt dialogu ar Krieviju stratēģiskās stabilitātes jautājumos.

Modificētās raķetes UR-100N UTTH starts - Sputnik Latvija
Viedoklis
Rietumu mediji par Putina vēstījumu: varbūt pienācis laiks uzklausīt signālu?

Pēc Vladimira Putina vārdiem, valsts stratēģiskie kodolspēki saņēmuši 80 jaunas starpkontinentālās ballistiskās raķetes, 102 zemūdeņu ballistiskās raķetes un trīs stratēģiskos raķešu zemūdens kreiserus "Borejs". Savā vēstījumā valsts vadītājs demonstrēja ierakstus, kuros redzami raķešu kompleksa ar planējošu spārnoto bloku izmēģinājumi, un parādīja Krievijas raķetes ar kodolenerģētisko iekārtu un kompleksu "Sarmat".

ASV jaunajā "Nacionālajā aizsardzības stratēģijā" Pentagons norādīja, ka ASV drošībai galveno apdraudējumu nes Ķīna, Krievija, Ziemeļkoreja un Irāna. Atzīmēts, ka būtiskākos draudus rada Krievijas kodolieroči. Tāpat Vašingtona apsūdzēja Maskavu par "kibertelpas destabilizācijas" finansēšanu. 

Ziņu lente
0