Ukrainā ierobežots gāzes patēriņš

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasCauruļvada ventilis
Cauruļvada ventilis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Gazprom" ir spiests nekavējoties sākt Stokholmas Arbitrāžas tiesā gāzes piegādes un tranzīta līgumu laušanu ar "Naftogaz Ukraini". Mēs kategoriski nepiekrītam, ka uz mūsu rēķina tiek risinātas Ukrainas ekonomiskās problēmas," — paziņoja "Gazprom" valdes priekšsēdētājs Aleksejs Millers.

RĪGA, 3. marts — Sputnik. Ukrainas enerģētikas un ogļrūpniecības ministrija ierobežojusi gāzes patēriņu valstī, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz enerģētikas ministra Igora Nasaļika teikto.

Ierobežojumi saglabāsies līdz 6. martam (ieskaitot).

"Šodien mēs visi strādājam ierastajā režīmā.  Darbības, plāns, kas stājas spēkā šodien, paredz ģenerējošo kompāniju pāreju no gāzes pie mazuta, kas dos mums iespēju ietaupīt apmēram 15-20 miljonus kubikmetru gāzes diennaktī," — Nasaļiks paziņoja 2. martā valsts parlamentā.

Gazprom - Sputnik Latvija
"Gazprom" lauž līgumus par gāzes piegādi un tranzītu ar Ukrainu

Viņš piebilda, ka mācību iestādēm ieteikts šajās dienās pārtraukt darbu, rūpniecības uzņēmumiem — izvērtēt ražošanas plānus, ņemot vērā degvielas ekonomiju.

1. martā Krievijas holdings "Gazprom" paziņoja, ka atgriezis "Naftogaz"pārskaitītos līdzekļus par gāzes piegādēm martā, ņemot vērā to, ka puses nav noslēgušas papildu vienošanos, un Krievijas uzņēmums nepiegādās gāzi Ukrainai šajā mēnesī.

"Naftogaz" vadītājs Andrejs Koboļevs norādīja, ka Ukrainā gaidāms spēcīgs sals, tāpēc gāzes deficīts sastada 18-20 miljonus kubikmetru diennaktī. Šos apjomus "Naftogaz" plānoja iegādāties "Gazprom". Tagad Ukrainas kompānija mēģinās segt deficītu ar gāzi no Eiropas tirgus, taču trūks aptuveni 10 miljonu kubikmetru diennaktī.

Koboļevs aicināja Ukrainas pilsoņus ekonomēt: tiem, kas apkurina telpas, ieteikts samazināt temperatūru par vienu grādu dienā un par diviem — naktī. "Naftogaz" vadītājs uzskata, ka tas ļaus samazināt gāzes patēriņu par 8-9% un nogaidīt salu.

Ukrainas premjerministrs Volodimirs Groismans uzdeva Koboļevam noregulēt gāzes deficīta jautājumu.

Ziņu lente
0