Politika

Putins: "Ziemeļu straume 2" nav alternatīva gāzes tranzītam caur Ukrainu

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankas28. februārī, Krievijas prezidents Vladimirs Putins tikās ar Austrijas kancleru Sebastjanu Kurcu
28. februārī, Krievijas prezidents Vladimirs Putins tikās ar Austrijas kancleru Sebastjanu Kurcu - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja Ukraina sniegs ekonomiski pamatotus savas GTS izmantošanas parametrus, Krievija arī turpmāk gatava ar viņu sadarboties, jautājums ir vienīgi par apjomiem, paziņoja Vladimirs Putins.

RĪGA, 1. marts — Sputnik. Gāzesvada "Ziemeļu straume 2" celtniecības projekts ir tīri ekonomisks, turklāt tas nekļūs par alternatīvu Krievijas gāzes tranzītam caur Ukrainu, ja Kijeva pierādīs savas gāzes transporta sistēmas izmantošanas  priekšrocības, paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins, vēsta RIA Novosti.

Trešdien, 28. februārī, Krievijas valsts vadītājs tikās ar Austrijas kancleru Sebastjanu Kurcu. Tikšanās laikā, tostarp, tika apspriests Nord Stream 2 projekts, kura īstenošanā piedalās arī kompānijas no Austrijas un Vācijas.

"Kas attiecas uz projektu… "Ziemeļu straume 2", jūs zināt mūsu pozīciju: mēs esam šī projekta īstenošanas atbalstītāji, kurš, protams, bez jebkādām šaubām, ir absolūti depolitizēts," pateica Putins preses konferencē pēc tikšanās ar Kurcu.

Pēc Krievijas prezidenta sacītā, "Ziemeļu straume 2" ir tīri komerciāls projekts, "jo šī projekta dalībnieki skaita savus ienākumus, ekonomiskos ieguvumus no tā īstenošanas un nonāk pie secinājuma par to, ka šāda īstenošana ir saprātīga".

"Tā, starp citu runājot, pat nav alternatīva Ukrainas maršrutam. Ja Ukraina sniegs ekonomiski pamatotus savas gāzes transporta sistēmas izmantošanas parametrus, mums nekas nav pret sadarbības turpināšanu ar Ukrainu. Jautājums ir tikai sūknētās gāzes apjomos," piebilda Putins.

Elektroenerģijas pārraides līnijas - Sputnik Latvija
Baltijas valstis un Polija panāks vienošanos par elektrotīklu sinhronizēšanu līdz jūnijam

Krievijas prezidents atzīmēja, ka tādu projektu īstenošana kā "Ziemeļu straume", "Ziemeļu straume 2", "Turcijas straume" diversificē gāzes piegādes Eiropai, kas liecina par šo piegāžu kvalitātes uzlabošanos un to stabilitātes palielināšanos. Turklāt Putins uzsvēra, ka šobrīd savas gāzes iegūšana Eiropā samazinās, savukārt sašķidrinātā dabasgāze pagaidām nav konkurētspējīgs Eiropas tirgū.

"Mēs zinām, ka Eiropā samazinās gāzes ieguve, sašķidrinātā dabasgāze nav konkurētspējīga, vismaz šodien. Tā ir acīmredzama lieta. Un tuvākajās desmitgadēs tā arī būs," uzsvēra Vladimirs Putins.

Ziņu lente
0