"Maidana dzejniece" lūdz piedošanu Donbasam

© Sputnik / Андрей Стенин / Pāriet pie mediju bankasNeatkarības laukums Kijevā
Neatkarības laukums Kijevā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dzejniece Jevgēņija Biļčenko, iedēvēta par "Maidana dzejnieci", ekstrēmistiskās organizācijas "Labējais sektors" brīvprātīgā, paziņoja: Rietumi, izmantojot dubultos standartus, sagrābuši varu Ukrainā ar nacionālisma palīdzību.

RĪGA, 23. februāris — Sputnik. Dzejniece Jevgēņija Biļčenko, Maidana protestu aktīva dalībniece, nožēlo 2014. gada notikumus un lūdz piedošanu Odesai un Donbasam, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz dzejnieces mājas lapu.

Biļčenko raksta, ka uz viņas pleciem gulst atbildība par to, ka Rietumi saviem mērķiem izmantojuši ukraiņu "neliekuļoto vēlmi", un rezultātā valsts nonākusi pie pilsoņu kara, sabrukuma un neonacisma.

Maidans - Sputnik Latvija
Uguni pa visiem mērķiem: snaiperi atklāja Maidana operācijas nianses

"Pamazām kļuva skaidrs, ka Rietumi, kuru gaisīgā tēla dēļ cilvēki gāja bojā laukumā, ne tikai nesper kaut cik nozīmīgus soļus pret ukraiņu nacionālisma patvaļu, bet pat izturas pret to toleranti," — viņa raksta.

Pēc Biļčenko vārdiem, Rietumi, izmantojot dubultos un trīskāršos standartus, sagrābuši varu Ukrainā ar nacionālisma palīdzību un piespieduši valsti iet pa slēgtu loku "starp fašismu un liberālismu", kas vērsts pret Krieviju.

Dzejniece ir pārliecināta, ka 2014. gadā viņas tautieši izgājuši laukumos cīņā par brīvību un cilvēktiesību aizsardzību, taču rezultātā Ukraina kļuvusi par vienu no nebrīvākajām valstīm pasaulē.

Biļčenko raksta, ka uzturēšanās valsts austrumos kā brīvprātīgajai ļāvusi viņai pārliecināties: Ukraina uzsākusi pilsoņu un hibrīdkaru pret saviem iedzīvotājiem.

"Es vēršos pie tevis, Eiropa. Vai tu gribi kļūt par globālā amerikānisma lokālo translētāju un gaidīt, kad tāda pasaule ienāks tavās mājās. Nav nekā laba samtainajās revolūcijās, kā vien to pirmo laukumos iznākušo cilvēku sirdis, kas noliktas uz oligarhisko interešu altāra un ko es nevaru ne aizmirst, ne nodot, — atliek tikai uzņemties vainu. Pasaule, piedod mums. Donbas un Odesa, piedodiet mums, mēs nezinājām, ko darām, taču nezināšana mīkstina vainu tikai Dieva priekšā," — saka dzejniece.

Jevgēņija Biļčenko ir ukraiņu dzejniece, kas ieguva slavu pēc Eiromaidanam veltītā dzejoļa "Kas es esmu?" publikācijas. Viņa bija ekstrēmistiskās organizācijas "Labējais sektors" brīvprātīgā. Ukraiņu mediji dēvē Biļčenko par "Maidana dzejnieci". 

Ziņu lente
0