Latvijā un Lielbritānijā arestēti aizdomās turamie par cilvēku tirdzniecību

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijā turpinās cilvēku tirdzniecības apkarošanas operācija - sadarbībā ar Latvijas policiju aizturēti pieci aizdomās turamie Jorkšīrā un Rīgā.

RĪGA, 21. februāris — Sputnik. Latvijas un Lielbritānijas policijas operācijas laikā tika aizturēti pieci cilvēki aizdomās par cilvēku tirdzniecību, vēsta Dārbišīras policijas vietne.

Četri cilvēki — divi vīrieši un divas sievietes — tika apcietināti vakar Latvijā, tajā pašā laikā vēl viena sieviete tika aizturēta Normantonas pilsētā Lielbritānijā. Visus piecus cilvēkus tur aizdomās par cilvēku tirdzniecību  un "mūsdienu vergu" vervēšanu.

Lielbritānijā arestēta 32 gadus veca latviete šodien tiks tiesāta Derbijā, savukārt Latvijā arestētie tiks izdoti tiesāšanai Lielbritānijā tuvāko nedēļu laikā.

Vienā no mājām Latvijā, kur tika veikti aresti, bija atrasts dārzā dzīvojošs 60 gadus vecs vīrietis. Policija domā, ka viņš ir "mūsdienu verdzības" upuris, tagad ar viņa likteni nodarbojas Latvijas varas.

Vakardienas aresti notika starptautiskās operācijas ietvaros, ko veic Derbijas policija. Sakarā ar šo lietu iepriekš tika apcietināti vēl pieci Latvijas iedzīvotāji, kas dzīvoja Lielbritānijā, un vēl viens vīrietis, kurš tobrīd atradās Latvijā.

Operācijas gaitā atbrīvoti astoņi vīrieši un divas sievietes, kuras uzskata par cilvēku tirdzniecības upuriem.    

Ziņu lente
0