Dopings apstiprināts: CAS uzsākusi lietu attiecībā pret krievu kērlinga spēlētāju

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankas2018. gada Ziemas Olimpiskās spēles
2018. gada Ziemas Olimpiskās spēles - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Citu valstu izlašu sportisti netic, ka meldonijs varētu kaut kādā veidā palīdzēt šajā sporta veidā, un aicina nevienu priekšlaicīgi nosodīt.

RĪGA, 20. februāris — Sputnik. Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) uzsāka lietu pret Krievijas kērlinga spēlētāju Aleksandru Krušeļņicki, kurš izcīnīja bronzu double mixed sacensībās, tiek ziņots iestādes mājas lapā.

Ziņojumā tiek atzīmēts, ka tiesas klausīšanās datums pagaidām nav zināms. Tiesas izmeklēšanas uzsākšanas fakts nozīmē, ka arī dopinga provē B atklāts aizliegtais preparāts.

2018. gada Ziemas Olimpiskās spēles - Sputnik Latvija
Divi Krievijas sportisti nezināmu iemeslu dēļ nav uzaicināti piedalīties Olimpiādē

Kā paziņoja aģentūrai Reuters Krievijas olimpisko sportistu komandas preses pārstāvis Konstantīns Vibornovs, Krušeļņickis nodeva olimpisko akreditāciju un pameta Olimpisko ciematu.

Vibornova oficiālajā paziņojumā Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) mājas lapā, kurš tika publicēts vakar no rīta, teikts, ka "turpmākie komentāri no mūsu puses būs tikai pēc dopinga proves "B" izmeklēšanas rezultātiem". Pēc viņa datiem, informācija parādīsies pirmdien vai otrdien.

Krievijas kērlinga sieviešu izlases komandas kapteine Viktorija Moisejeva nosauca situāciju ar Krušeļņicki The New York Times intervijā par katastrofu. Viņa piebilda, ka kērlinga spēlētāji vienmēr priecājušies, ka viņu sporta veids nemēdz būt iesaistīts skandālos, jo šeit nav jābūt ātrākam, augstākam, stiprākam. "Jābūt akurātākiem, taču ne obligāti stiprākiem," nobeigumā sacīja Moisejeva.

Российский триколор на WADA: болельщики устроили акцию протеста - Sputnik Latvija
Krievijas karogs uz WADA ēkas: līdzjutēji organizējuši protesta akciju

Madlēna Dipona, Dānijas kērlinga sieviešu izlases komandas kapteine, paziņoja, ka viņa ir šokēta ar ziņu. "Tā nevar būt patiesība," pateica viņa. Viņa aicina nevienu nenosodīt, kamēr nekļūs zināms, ka cilvēks lietojis dopingu apzināti. Viņa atcerējās arī norvēģu slēpotājas Terēzas Johaugas diskvalificēšanas gadījumu, kura nevarēja atbraukt uz Spēlēm. 2016. gada oktobrī kļuva zināms, ka viņas dopinga tests devis pozitīvu rezultātu klostebola saturā. Pēc Johaugas komandas apgalvojumiem, aizliegtā viela nonāca sportistes organismā caur lūpu balzāmu.

Dipona nedomā, ka Krušeļņicka gadījums nodarīs kaitējumu kērlinga reputācijai: "cilvēki vienkārši smiesies un jautās: "Priekš kam jums dopings?"

Krievijas kērlinga sieviešu komandas treneris Sergejs Belanovs netic, ka Krušeļņickis lietojis dopingu. "Tas ir muļķīgi. Un Aleksandrs nav muļķis," paziņoja Belanovs.

Zināms, ka meldonijs paaugstina organisma izturību. Kērlinga spēlētāji trenējas ar svariem, lai vieglāk būtu pārciest ilgus mačus. "Tas līdzinās jebkuras sporta veidam: jums ir nepieciešams spēks," paziņoja amerikāņu kērlinga spēlētāja Nina Rota.

Sporta arbitrāžas tiesa Lozannā - Sputnik Latvija
Krievijas sportisti iesūdzējuši tiesā SOK par liegumu piedalīties Olimpiskajās spēlēs

Kanādas kērlinga izlases dalībnieks Brents Leings, tieši pretēji, nesaprot, kā meldonijs varētu palīdzēt viņa sporta veidā. "Izņemot alu un Advil (pret iekaisuma preparāts bez steroīdiem — red.), esmu dzirdējis tikai par pretsāpju zālēm, kuras lieto kērlinga spēlētāji," pateica sportists.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs aicina sagaidīt kērlinga spēlētāja Aleksandra Krušeļnicka dopinga provju rezultātus, kuru tur aizdomās par antidopinga noteikumu pārkāpumu, pirms tie izdarīti kaut kādi secinājumi, vēsta RIA Novosti.

"Ne jau mums tas jākomentē, taču mēs aicinām visus sagaidīt kaut kādus oficiālus paziņojumus. Jūs zināt, ka arī SOK uzvedas samērā uzmanīgi, diezgan korekti šajā situācija', aicinu tomēr pagaidīt — tur, man liekas, tiks atvērta prove B — aicinu sagaidīt B provi un sagaidīt kaut kādu izmeklēšanu, kurai noteikti jānotiek šajā situācijā," pateica Peskovs uz žurnālistes minējumu, ka Krušeļņicka analīzes parādīs, ka viņš ir lietojis meldoniju.    

Ziņu lente
0