Banka slēgusi šaha federācijas kontus aizdomās par sakariem ar ISIS

© Sputnik / И. Носов / Pāriet pie mediju bankasŠahs
Šahs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šveices finanšu holdings UBS slēdzis visus Starptautiskās šaha federācijas kontus, ņemot vērā apsūdzības pret tās prezidentu Kirsanu Ilumžinovu.

RĪGA, 15. februāris — Sputnik. Visi Starptautiskās šaha federācijas (FIDE) konti ir slēgti aizdomās par to, ka federācijas prezidents Kirsans Ilumžinovs palīdzējis finansēt teroristisko grupējumu "Islāma valsts", vēsta The Telegraph.

2015. gadā Ilumžinovs, kurš vada FIDE jau 23 gadus, tika izsludināts meklēšanā ASV sakarā ar aizdomām par naftas darījumu slēgšanu, kuru finansiālās pēdas veda pie ISIS caur Sīrijas valdību. Ilumžinovs šīs apsūdzības noliedza.

Amerikāņu karavīri Sīrijā - Sputnik Latvija
Fitnesa pielikums atklājis ASV armijas bāzu koordinātes

Viņš nevarēja apmeklēt pasaules čempionātu šahā, kas notika Ņujorkā 2016. gadā, jo pastāvēja viņa aresta risks. Pērn FIDE paziņoja, ka Ilumžinovs nolēmis atkāpties no amata, taču viņš šīs ziņas noliedza.

Vēstulē, kas tika publicēta FIDE vietnē, federācijas mantzinis Adrians Sigels paziņoja, ka Šveices finansiālais holdings UBS slēdzis visus federācijas kontus, kura šī iemesla dēļ saskārusies ar nopietnām finansiālām problēmām īsi pirms Pretendentu turnīra Berlīnē ar balvu fondu 460 tūkstošu dolaru apmērā. Par notikušo Sigels vainoja Ilumžinovu — viņš paziņoja, ka pret FIDE prezidentu vērstās apsūdzības nopietni kaitējušas federācijas biznesam.

UBS lēmums saistīts ar Šveices mēģinājumiem attīrīt sava banku sektora reputāciju — tam vairākkārt pārmesta nevērīga attieksme pret klientu noziedzīgo darbību. Maz ticams, ka cita banka piekritīs atvērt kontu FIDE, kamēr Ilumžinovs paliks tās prezidenta postenī. 

Ziņu lente
0