Eirodeputātu satrauc homoseksuālisma propaganda skolās Lietuvā

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasES emblēma
ES emblēma - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Parlamenta deputāts no Lietuvas Valentīns Mazuronis lūdzis valdību paskaidrot, vai bērniem sākumskolas klasēs stāsta pasakas, kas propagandē viendzimuma laulības.

RĪGA, 14. februāris — Sputnik. Eiropas Parlamenta deputāts no Lietuvas Valentīns Mazuronis publikācijā savā lapā Facebook paudis bažas sakarā ar homoseksuālisma propagandu valsts skolās, vēsta Sputnik Lietuva.

Mazuronis vērsies pie Lietuvas premjera Sauļa Skverneļa un izglītības un zinātnes ministres Jurgites Petrauskenes ar lūgumu paskaidrot, vai bērniem sākumskolas klasēs stāsta pasakas, kas propagandē viendzimuma laulības.

Deputāts painteresējies, cik lielā mērā tamlīdzīgas nodarbības atbilst valdības programmai un Izglītības un zinātnes ministrijas prasībām.

Igaunijas Konservatīvās tautas partijas aktīvisti - Sputnik Latvija
Konservatori Igaunijā uzskata, ka vienlīdzība un feminisms apdraud sabiedrību

Mazuronis pastāstīja, ka publiskajā telpā parādījusies informācija par to, ka 2017. gada novembrī Tolerantās jaunatnes asociācija organizējusi nodarbības skolā, ko nodibinājusi Austeja Landsberģene. Pie tam bērniem lasītas pasakas no grāmatas "Dzintara sirds" (Gintarinė širdis).

Deputāts atzīmēja, ka pasakās tiek propagandētas viendzimuma laulības, un Žurnālistiskās ētikas inspektora dienests (Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba) nonācis pie secinājuma, ka šie sacerējumi negatīvi iespaido pusaudžus.

Mazuronis uzsvēra, ka Lietuvas Izglītības zinātņu universitāte paziņojusi, ka pasakas ir "kaitīga, primitīva un angažēta homoseksuālisma propaganda".

Noslēgumā deputāts painteresējās, kādus soļus spers Lietuvas valdība, lai nepieļautu tamlīdzīgas nodarbības, kuru saturs neatbilst valsts iestāžu oficiālajam viedoklim.

 

Ziņu lente
0