Politika

Divi Krievijas sportisti nezināmu iemeslu dēļ nav uzaicināti piedalīties Olimpiādē

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankas2018. gada Ziemas Olimpiskās spēles
2018. gada Ziemas Olimpiskās spēles - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Noskaidrojies, ka divi sportisti no Krievijas bija pielaisti Olimpiskajām spēlēm, taču nezināmu iemeslu dēļ nav iekļauti SOK sarakstā starp atlētiem, kuri var piedalīties spēlēs Phjončhanā.

RĪGA, 14. februāris - Sputnik. Ātrslidotājs Sergejs Grjazcovs un bobslejists Dmitrijs Popovs tika pielaisti dalībai Olimpiskajās spēlēs, taču nezināmu iemeslu dēļ nav iekļauti SOK sarakstā starp atlētiem, kuri var piedalīties spēlēs Phjončhanā, vēsta RIA Novosti.

Par to liecina Sporta arbitrāžas tiesas (CAS) lēmuma motivācijas daļa lietā par 47 Krievijas sportistiem, kuri nav saņēmuši Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) ielūgumus. CAS lēmums publicēts tiesas mājaslapā.

Российский триколор на WADA: болельщики устроили акцию протеста - Sputnik Latvija
Krievijas karogs uz WADA ēkas: līdzjutēji organizējuši protesta akciju

Krievijas Olimpiskā komiteja (KOK) iesniedza izskatīšanai sarakstu ar 500 sportistu vārdiem, kuri potenciāli varētu saņemt ielūgumus. Tika apstiprinātas 389 kandidatūras, tostarp arī Grjazcovs un Popovs. Taču "kaut kādu iemeslu dēļ" viņi nav iekļauti Spēlēm pielaisto atlētu sarakstā.

CAS tiesvedības laikā pēc 47 sportistu (tostarp — arī Grjazcova un Popopa) apelācijas lietā puses secināja, ka Grjazcovam un Popovam ir tiesības piedalīties Olimpiskajās spēlēs, taču CAS izbraukuma sesija abu sportistu pieteikumus uzskatīja par apstrīdamiem.

Savukārt SOK preses dienests skaidroja, ka Grjazcovu un Popovu gala sarakstā nav iekļāvusi KOK. "Tiesības uz ielūgumu bija 389 sportistiem. Abi sportisti, par kuriem ir runa, Sergejs Grjazcovs un Dsmitris Popovs bija starp 389 sportistiem, un KOK par to bija informēta. Viņu vārdus Olimpiādes dalībnieku sarakstā nav iekļāvusi KOK," — vēstīja organizācijas preses dienests.

Sporta arbitrāžas tiesa Lozannā - Sputnik Latvija
Krievijas sportisti iesūdzējuši tiesā SOK par liegumu piedalīties Olimpiskajās spēlēs

"Kaut kādu iemeslu dēļ abi šie sportisti bija starp atlētiem, kuri vērsās CAS ar prasību pret SOK, lai arī pret viņiem nebija pretenziju no SOK puses. SOK juristu komanda uzdeva šo jautājumu CAS tiesvedības laikā, tāpēc abu šo sportistu lietas nācās izslēgt no izskatāmo saraksta," — piebilda SOK.

Galu galā Krievijas komandas pieteikumā Olimpiskajām spēlēm bija iekļauti 169 cilvēki.

Iepriekš CAS noraidīja 32 Krievijas atlētu prasības, kuri nesaņēma SOK ielūgumus 2018. gada Olimpiskajām spēlēm, kā arī 13 sportistu un divu treneru prasības, kuriem SOK uz mūžu liedza piedalīties Olimpiskajās spēlēs par antidopinga noteikumu pārkāpumiem OS Sočos, taču vēlāk CAS minētos atlētus un trenerus attaisnoja. 

 

Ziņu lente
0