Sibīrijas mēra uzliesmojums Turcijā: viens cilvēks miris, vairāk nekā 70 atrodas slimnīcā

© RIA Novosti . Виктория ВиатрисNeatliekamā medicīniskā palīdzība
Neatliekamā medicīniskā palīdzība - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visi saslimušie lietojuši pārtikā govs gaļu, kurai iepriekš tika atklāts Sibīrijas mēris.

RĪGA, 12. februāris — Sputnik. Viens cilvēks miris, vairāk nekā 73 nokļuvuši slimnīcā Turcijā ar aizdomām par Sibīrijas mēri, vēsta Sputnik Baltkrievija ar atsauci uz vietējiem medijiem.

Saslimšana tika atklāta aizritējušajā nedēļā kādai no govīm privātā saimniecībā Akčabatas provincē. Dzīvnieks tika nokauts, taču govs saimnieks neiznīcināja liellopu gaļu un atdeva to kaimiņiem. Pēc gaļas apēšanas cilvēki sāka sūdzēties par vājumu, sliktu dūšu un augstu temperatūru. Medicīnas iestādēs veiktā izmeklēšana konstatēja, ka iedzīvotāji ir inficējušies ar Sibīrijas mēri.

Sivēni aizgaldā - Sputnik Latvija
ES nolēma pieprasīt no Krievijas kompensāciju par cūkgaļas ievešanas aizliegumu

Vietējās varas iestādes veic epidemioloģisko izmeklēšanu, karantīna pagaidām ieviesta netika. Kā paziņojušas valsts varas iestādes, pamata uztraukumam nav.

Sibīrijas mēris ir īpaši bīstama visu veidu lauksaimniecības un mežonīgo dzīvnieku, kā arī cilvēka infekcijas slimība. To raksturo organisma intoksikācija, ādas, limfmezglu un iekšējo orgānu iekaisums. Pēc speciālistu sacītā, pat pareizas un savlaicīgas šīs saslimšanas ārstēšanas gadījumā iespējama nāve.    

Ziņu lente
0