Dubaijā tiks atvērta pasaulē augstākā viesnīca

© Sputnik / Владимир Вяткин / Pāriet pie mediju bankasDubaija
Dubaija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Apvienoto Arābu Emirātu lielākās pilsētas ielā vienlaikus parādījušies planētas trīs augstākie viesnīcu debesskrāpji.

RĪGA, 12. februāris — Sputnik. Pirmdien, 12. februārī, Apvienoto Arābu Emirātu lielākajā pilsētā tiek atvērta pasaulē augstākā viesnīca. Par to vēsta Sputnik Igaunija ar atsauci uz izdevuma Khaleej Times paziņojumu, kurā tiek atzīmēts, ka viesnīca-rekordiste Gevora Hotel atrodas pilsētas centrālajā šosejā pie Dubaijas Starptautiskā finanšu centra un sasniedz 356 metru augstumu.

Izdevumā minēts, ka viesnīcā ir 75 stāvi un 528 dažādas klases un komforta līmeņa numuri. Tā augšgalā uzstādīts kronis kā zīme par godu augstākajai pasaules viesnīcai.

Самый длинный стеклянный мост - Sputnik Latvija
Video
Stikla rekords: Ķīnā atvērts pasaulē garākais gājēju tilts

Viesnīcas kompleksā ir baseins, veselības klubi, luksus klases SPA saloni, pieci pasaules un vietējās virtuves restorāni, viens no kuriem atrodas jumta stāvā. Viesnīcā ir 232 delux klases numuri (piecas zvaigznes un augstāk).

Līdz Gevora Hotel atklāšanas augstuma rekords piederēja blakus esošajam Dubaijas JW Marriott Marquis kompleksam, kurš sastāv no diviem torņiem, katrs no kuriem sasniedz 355 metru augstumu.

Dažādos medijos par pasaules visaugstāko viesnīcu sauktais Abraj Al Bait komplekss Saūda Arābijā bieži tiek uzskatīts par tādu smailes dēļ, kurš sasniedz 601 metra augstumu. Kompleksa jumts, kurš ir gan viesnīcas, gan dzīvojamais komplekss, kā arī biznesa centrs, beidzas 530 metru augstumā.    

Ziņu lente
0