Mediji nosaukuši ukraiņus par Polijas ekonomikas dzinēju

© AP Photo / Czarek Sokolowski Люди держат связанные флаги Польши и Украины в Варшаве
Люди держат связанные флаги Польши и Украины в Варшаве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz ar to žurnālisti raizējas, ka bagātākas Rietumeiropas valstis varētu pievilināt Ukrainas pilsoņus aktīvāk nekā Polija.

RĪGA, 11. februāris – Sputnik. Saskaņā ar izdevuma Gazeta Prawna publicētā reitinga "50 ietekmīgākie Polijas ekonomikas cilvēki" datiem, Ukrainas pilsoņi izrādījušies Polijas ekonomikas dzinēji, vēsta RIA Novosti.

Введение безвизового режима Украины с ЕС - Sputnik Latvija
"Uz mājām, kurvas!" Kā ukraiņu strādniekus sagaida Eiropā

Ukraiņi ir ieņēmuši otro vietu sarakstā, apdzīt tos izdevies tikai Polijas premjerministram Mateušam Moraveckim.

Tiek atzīmēts, ka Ukrainas darba migrantu skaits pēdējos gados ir stipri pieaudzis – kopš 2014. gada migrācijas vilnis pieaudzis vairāk nekā par 350%. Šāds migrantu skaits labi ietekmē sociālās apdrošināšanas sistēmu pateicoties iemaksām, ko veic ukraiņi. Turklāt ukraiņu migranti palīdz mazināt demogrāfiskās problēmas, tostarp, sabiedrības novecošanu zemās dzimstības dēļ.

Taču izdevums raizējas, ka bagātākas Rietumeiropas valstis varētu pievilināt Ukrainas pilsoņus aktīvāk nekā Polija. Tāpat valsts nav joprojām izveidojusi migrācijas politiku, kas palīdzētu ukraiņiem "iesakņoties".

Kopš 11. jūnija Ukrainas pilsoņi drīkst bez vīzām ceļot uz Šengenas zonas valstīm ar biometrisko pasi. Brīva ieceļošana ar 90 dienu termiņu pusgada laikā Ukrainas pilsoņiem ļauj iebraukt tūrisma, uzņēmējdarbības un ģimenes apciemošanas nolūkos, taču šāds režīms nesniedz darba vai mācību tiesības. Eiropas Savienība varētu apturēt bezvīzu režīmu gadījumā, ja radīsies migrācijas vai drošības problēmas.

Ziņu lente
0