Mediji: iespējamais terorists spējis iekārtoties darbā Hītrovas lidostā

CC BY 2.0 / Antonio Zugaldia / Аэропорт Хитроу в Лондоне
Аэропорт Хитроу  в Лондоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vēlāk lidostā noskaidroja, ka viņu jaunais darbinieks iekļauts aizdomās turamo sarakstā par teroraktu organizēšanu, viņam ir 17 pseidonīmi un bagāts saraksts ar visdažādākajiem likumpārkāpumiem.

RĪGA, 11. februāris – Sputnik. Aizdomās turamais par terorisma organizēšanu, vardarbību un zādzībām spējis iziet drošības pārbaudi un iegūt darbu Londonas Hītrovas lidostā, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Daily Mail.

Saskaņā ar izdevuma informāciju, Mohameds Abdulahi Mohamuds iekārtojās par 3. termināla pirmās klases atpūtas zonas bagāžas nesēju februāra sākumā. Bijušais noziedznieks nostrādājis lielākajā Lielbritānijas lidostā piecas dienas. Pa šo laiku viņš paspējis nofotografēt lidmašīnu no tuva attāluma un publicēt bildes sociālajos tīklos, pēc kuriem var spriest, ka viņam bijusi piekļuve lidlaukam.

Islāma valsts - Sputnik Latvija
Teroristi Vācijā sūtījuši kaujiniekus uz Sīriju ar tūrisma biroja starpniecību

Šīs nedēļas beigās lidostā noskaidroja, ka viņu jaunais darbinieks iekļauts aizdomās turamo sarakstā par teroraktu organizēšanu, viņam ir 17 pseidonīmi un bagāts likumpārkāpumu saraksts, kurā ir apsūdzības zādzībā, naudas atmazgāšanā, slepkavības un vardarbības draudos. Kopumā 31 gadu vecais Mohamuds pavadīja cietumā piecus gadus.

Drošības dienestā paskaidroja, ka pārbaude aizņem kādu laiku, tādēļ viņi nesaprata uzreiz, kas ir viņu priekšā. Lidostā atzīmēja, ka Mohamudam bijusi īslaicīga caurlaide, ierodoties lidostā, viņu rūpīgi pārmeklēja, savukārt, kad viņam bija jānokļūst augstākas kontroles līmeņa zonā, viņu vienmēr pavadīja drošības dienesta darbinieki, tādēļ formāli likums netika pārkāpts.

Hītrova tiek uzskatīta par otru noslogotāko lidostu pasaulē un pirmo Eiropā. Tā iekļauj piecus pasažieru termināļus un vienu kravas termināli, un tā ik gadu apkalpo 67 miljonus pasažieru.

Ziņu lente
0