Līdzjutējs no ASV atnāca uz Olimpiādes atklāšanas ceremoniju ar Krievijas karogu

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasЦеремония открытия XXIII зимних Олимпийских игр
Церемония открытия XXIII зимних Олимпийских игр - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā pastāstīja RT Oklendas iedzīvotājs, viņš ieradies atbalstīt Krieviju, jo pret daudziem Krievijas sportistiem izturējās netaisnīgi.

RĪGA, 10. februāris – Sputnik. Amerikāņu līdzjutējs atnesis uz Olimpisko spēļu 2018 atklāšanu Phjončhanā Krievijas karogu, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz RT. Kā pastāstīja Oklendas iedzīvotājs Filips Vahuda, viņš netraucēti ienesa trīskrāsu karogu ar uzrakstu "Rossija" un divgalvainā ērgļa attēlu un izritināja to tribīnē.

"Es vēlos atbalstīt Krieviju, jo tai neļāva nosūtīt uz Olimpiādi daudzus spēcīgus sportistus, tādus kā Viktoru Anu un Antonu Šipuļinu. Es uzskatu, ka viņiem šeit bija jāuzstājas," — citē Vahudu RT.

Vakar Dienvidkorejas Phjončhanā notika XXIII Ziemas Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija.

Pēc Krievijas Olimpiskās komitejas diskvalificēšanas dopinga skandāla dēļ, Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) atļāvusi doties uz Spēlēm 169 sportistiem neitrālā statusā. SOK lēmums nozīmē, ka Krievijas atlēti nedrīkst izmantot nacionālo simboliku, tostarp, karogu un himnu.

Vēl 47 sportisti, kuru vidū ir Krievijas izlases spēcīgākie dalībnieki, iesnieguši prasību sporta arbitrāžas tiesā (CAS). Taču tā noraidījusi apelācijas. Starp sportistiem, kuru apelācijas tika noraidītas ir olimpiskais čempions biatlonā Antons Šipuļins, divkārtējais pasaules čempions kalnu slēpošanas sacensībās Sergejs Ustjugovs un seškārtīgais olimpiskais čempions Viktors Ans.

Ziņu lente
0