ASV valdība spiesta pārtraukt darbu

© Sputnik / Игорь Михалев / Pāriet pie mediju bankasЗдание конгресса США, архивное фото
Здание конгресса США, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau janvārī Savienoto Valstu federālās iestādes trīs dienas strādāja ar traucējumiem, ņemot vērā kārtējā pagaidu likumprojekta aizkavēšanos.

RĪGA, 10. februāris — Sputnik. ASV Kongresa pārstāvji beiguši darbu, neapstiprinot budžetu. Šonakt (pl. 7:00 pēc Latvijas laika) federālās iestādes automātiski apturēja darbu, vēsta RIA Novosti.

Senāta vietnē publicētā informācija liecina, ka augšpalāta turpinās darbu pēc budžeta termiņa izbeigšanās, tas ir pēc pusnakts pēc vietējā laika.

Города мира. Вашингтон - Sputnik Latvija
Politika
Baltais nams prezentēs Kongresam Krievijas "slikto puišu" sarakstu

Trešdien republikāņu un demokrātu partiju pārstāvji paziņoja par darījuma noslēgšanu budžeta jautājumā uz laiku līdz diviem gadiem, kura mērķis ir pielikt punktu pastāvīgai budžeta posteņu proporcionālai samazināšanai un pagaidu budžetu apstiprināšanai. Pie tam tika paredzēts, ka divu nākamo gadu laikā izdevumi var pieaugt par 300 miljardiem dolāru.

Pēdējā brīdī republikāņu partijas senators Rends Pols pieprasīja nobalsot par viņa ierosināto grozījumu, kas paredz finansējumu pašreizējā limita ietvaros.

Šī ir jau otrā reize gada laikā, kad ASV valdība ir spiesta pārtraukt darbu. Jau janvārī Savienoto Valstu federālās iestādes trīs dienas strādāja ar traucējumiem, ņemot vērā kārtējā pagaidu likumprojekta aizkavēšanos, taču pēc tam tika apstiprināts budžets uz laiku līdz 8. februārim.

Ziņu lente
0