ASV koalīcija uzbrūk provalstiskajiem spēkiem Sīrijā

© DELIL SOULEIMAN / AFPДислокация американской военной техники возле деревни Дарбасия в Сирии
Дислокация американской военной техники возле деревни Дарбасия в Сирии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV apsūdzēja Sīrijas prezidenta Bašara Asada spēkus par uzbrukumu "Sīrijas demokrātisko spēku" štābam. Pēc tam koalīcija devās atbildes uzbrukumā.

RĪGA, 8. februāris – Sputnik. Cīņai ar teroristisko grupējumu "Islāma valsts" izveidotā koalīcija ar ASV vadībā uzbrukusi Sīrijas karavīriem.

Pēc komandieru vārdiem, šāds lēmums pieņemts pēc tam, kas provalstiskās bruņotās vienības uzbrukušas "Sīrijas demokrātisko spēku" (SDF) štābam.

"7. februārī Sīrijas provalstiskie spēki iniciējuši neizprovocētu uzbrukumu "Sīrijas demokrātisko spēku" štābam. Uzbrukuma laikā 8 kilometru attālumā no saskaņotās konfliktu novēršanas līnijas pa Eifratas upi koalīcijas militārpersonas kā padomnieki, palīgi un pavadoņi atradās kopā ar partneriem no SDF," – teikts komandējošo militārpersonu paziņojumā.

"Koalīcijas un partneru spēku aizsardzībai koalīcija izdarīja triecienus uzbrucējiem, lai atvairītu agresijas aktu pret partneriem, kuri piedalās cīņā ar ISIS grupējumu," – atzīmēts paziņojumā.

Informācija par incidentā cietušiem cilvēkiem netiek sniegta.

Koalīcija atzīmēja, ka par galveno uzdevumu Sīrijā tiek uzskatīta cīņa ar ISIS, taču tā patur tiesības uz pašaizsardzību. Sīrijas valdība vēl nav sniegusi komentārus šim paziņojumam.

Ziņu lente
0