Politika

Ukraina pat Nike tur aizdomās par Donbasa "atzīšanu"

© Foto : NikeKompānijas Nike Londonas maratona logotips
Kompānijas Nike Londonas maratona logotips - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Satraukuma pilnie ukraiņu mediji sacēluši troksni – žurnālisti atmasko vispasaules sporta apģērba ražošanas kompāniju Nike, kura laidusi klajā T-kreklu sēriju ar logotipu LDNR, kas veltīta Londonas maratonam, par simpātijām pret "Donbasa separātistiem".

RĪGA, 5. februāris — Sputnik. Kā saka vecs krievu sakāmvārds — kas nu kam sāp. Ukrainas preses gadījumā — komentāri ir lieki, jo orģinālais uzraksts, kas publicēts kompānijas mājas lapā, ir papildināts ar tekstu: "Gatavojieties parādīt pasaulei, ka neviens nespēj līdzināties londoniešiem." Tātad salīdzinājums, kurš izmantots logotipam, visticamāk, tulkojams kā "Londoner" (londonietis), stāsta RIA Novosti.

Taču vērīgie ukraiņu mediji nepalaida garām to, ka Nike izmantoja reklāmai abreviatūru LDNR, kuru Kijevā izmanto pašpasludināto Luganskas un Doņeckas Tautas Republiku kopīgam apzīmējumam.

Ukrainas policijas darbinieki Kijevā - Sputnik Latvija
Spokainā patruļa: kā Ukrainā izveidota "Krimas policija"

Tādēļ izdevums "Apostrof" raksta, ka LDNR ir "kaut kāda konotācija" ar Luganskas un Doņeckas TR, savukārt interneta avīze "Obozrevateļ" atzīmēja, ka firmas jaunais logotips, iespējams "netiks uztverts viennozīmīgi".

Konflikts Ukrainas dienvidaustrumos turpinās kopš 2014. gada pavasara, kad Kijeva uzsāka militāro operāciju pret Luganskas un Doņeckas TR. Saskaņā ar ANO datiem, par konflikta upuriem kļuvuši vairāk nekā desmit tūkstoši cilvēku.

2018. gada 18. janvārī Ukrainas Augstākā Rada otrajā lasījumā pieņēma prezidenta likumprojektu par Donbasa reintegrāciju, kurā Krievija nosaukta par "agresoru", savukārt Kijevas nekontrolētās Donbasa teritorijas par "okupētām". Pieņemtais likums sniedz Ukrainas prezidentam tiesības izmantot armiju pret Donbasa tautu bez kara pieteikšanas. Pateicoties tam, tā sauktā pretterorisma operācija ("ATO") tiks pārveidota par karaspēku, savukārt tās vadīšanu nodos karavīriem, kuriem sāks pakļauties arī visas pārējās spēka vienības.

Krievijas ĀM jau paziņojuši par to, ka Ukrainas Augstākās Radas likuma pieņemšana par Donbasa reintegrāciju liecina par gatavošanos jaunam karam. Kā atzīmē ĀM, kopš 2017. gada oktobra, kad likums tika izskatīts pirmajā lasījumā, tas gan tika grozīts, taču saglabāja galveno mērķi — likuma kārtībā apstiprināt Kijevas "Donbasa problēmas" atrisināšanas līniju ar spēku.

Ziņu lente
0