Uz Norvēģijas olimpiskās izlases džemperiem atrasta SS simbolika

© © Фото : Dale of NorwayОдежда компании Dale of Norway из коллекции, созданной для членов горнолыжной команды Олимпийской сборной Норвегии
Одежда компании Dale of Norway из коллекции, созданной для членов горнолыжной команды Олимпийской сборной Норвегии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uz norvēģu olimpiskās formas attēlotas divas rūnas no skandināvu mitoloģijas, tās tika izmantotas nacistu simbolikā.

RĪGA, 1. februāris – Sputnik. Norvēģijas kalnu slēpošanas izlasi asi kritizē par olimpisko formastērpu, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz The Daily Mail.

Ситуация с мигрантами - Sputnik Latvija
Zviedrijas neonacisti aicina izrēķināties ar bēgļu bērniem

Izdevums vēsta, ka uz melni-pelēkiem sportistu džemperiem attēlotas divas rūnas no skandināvu mitoloģijas, vēlāk tās tika izmantotas nacistu simbolikā.

Viena no tām, kas attiecas uz kara dievu Toru un simbolizē uzvaru un spēku, tika izmantota kā viena no oficiālajām emblēmām Trešā reiha laikā. Tā bija attēlota, tostarp, uz Hitlera sabiedroto formastērpa. Otra rūna, kas simbolizē dzīves koku Iggdrasilu, ir populāra skandināvu neonacistu vidū.

Daži norvēģu olimpieši jau ir atteikušies vilkt formastērpu Spēļu laikā. Taču kompānija, kas prezentēja formastērpu, paziņoja, ka neatcels produkcijas ražošanu, jo tajā attēlotā simbolika "ir skandināvu kultūras daļa".

Ziņu lente
0