Lielbritānijā izstrādās radaru pret "Krievijas agresiju" gaisā

© Sputnik / Vitaliy Ankov / Pāriet pie mediju bankasRadiolokators. Foto no arhīva
Radiolokators. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Radars izmaksās 10 000 000 sterliņu mārciņu.

RĪGA, 27. janvāris — Sputnik. Lielbritānija uzstādīs radiolokatoru Unsta salā (Šetlandē), vēsta RIA Novosti.

Lielbritānijas Aizsardzības ministrija savā vietnē informē, ka ierīce ļaus gaisa spēkiem kontrolēt telpu Norvēģu jūras rajonā.

Экран радиолокатора - Sputnik Latvija
Dānija uzbūvēs Baltijas jūras reģionā radio signāla pārtveršanas torni, lai izsekotu Krieviju

Militāristi ir pārliecināti, ka šāds radars pastiprinās Lielbritānijas cīņas spēju Krievijas "paaugstinātas aktivitātes" apstākļos.

"Mēs vienmēr sargāsim mūsu debesis no Krievijas agresijas. Šis radars ir vitāli svarīgs Lielbritānijas drošībai, jo mēs atbildam uz globālo draudu pastiprināšanu un palielinām mūsu spēju atbildēt uz tiem," — norāda institūcijas vadītājs Gevins Viljamsons.

Pēc viņa teiktā "Krievijas darbības neierobežojas tikai ar Eiropas austrumu robežām", tāpēc britu apdraudējums ir "reāls un ass".

​Radars izmaksās 10 miljonus sterliņu mārciņu. Pēc ieviešanas ekspluatācijā tas kļūs par nacionālā ātras reaģēšanas centra elementu sistēmā, kas nodarbojas ar Lielbritānijas gaisa telpas apsargāšanu.

Arī iepriekš britu militārpersonas jau diskutējušas par "Krievijas agresiju". Piemēram, Aizsardzības ministrijas vadītājs Gevins Viljamsons paziņojis par "Maskavas plāniem iznīcināt Lielbritānijas nozīmīgāko infrastruktūru". Par to jau iepriekš brīdināja britu Ģenerālštāba vadītājs Nikolass Kārters.

Krievijas Aizsardzības ministrijā izskaidroja šos vārdus ar "cīņu par naudaszīmēm" — budžetu aizsardzībai — un ieteica "parādīt resora vadītāja fobijas bērnu komiksos vai seriālā Monty Python".    

Ziņu lente
0