Francijā pārdošanā nonācis globuss ar Krievijai piederošo Krimas pussalu

CC BY-SA 2.0 / Mark Doliner / A GlobeФрагмент глобуса
Фрагмент глобуса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kādā veikalā Francijā saņemti nestandarta globusi – tajos Krimas pussala apzīmēta kā Krievijas teritorija.

RĪGA, 15. janvāris — Sputnik. Francijā tiek pārdoti globusi, kuros redzams, ka Krimas pussala ir Krievijas teritorijā, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti. Šo "baismīgo" preci atklājusi Ukrainas vēstniecības Francijā sekretāre Irēna Karpa. Noskaidrojies, ka globusi izgatavoti pēc lielas Francijas izdevniecības Eyrolles pasūtījuma.

Kijeva jau iepriekš vairākkārt skarbi reaģējusi uz jebkādu materiālu publikāciju, kuros apšaubīta pussalas piederība Ukrainai. Piemēram, pērnā gada novembrī valsts Ārlietu ministrija pauda sašutumu par to, ka amerikāņu avīze New York Times savā rakstā Krimu atzīmēja kā "strīdīgu teritoriju".

Замок Ласточкино гнездо на береговой скале в поселке Гаспра в Крыму - Sputnik Latvija
Viedoklis
Krima – pasaules uzskatu strīdus ābols

Kā zināms, Krima atgriezās Krievijas sastāvā saskaņā ar referendumu, kas tika organizēts pēc valsts apvērsuma Ukrainā. Par pievienošanos Krievijai nobalsoja 96,77% Krimas Republikas iedzīvotāju un 95,6% Sevastopoles iedzīvotāju.

Ukraina vēl joprojām uzskata Krimu par sev piederošu, taču īslaicīgi okupētu teritoriju. Pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina vārdiem, Krimas jautājums ir "slēgts uz visiem laikiem".

Patlaban visās ekonomikas nozarēs un sociālajā sfērā Krimā vērojama pārliecinoša izaugsme. "Turpinās transporta, enerģētikas, kūrorta infrastruktūras, izglītības un veselības aprūpes modernizācija," – uzskaitīja Krimas Republikas vadītājs Sergejs Aksenovs un piezīmēja, ka prezidents personīgi kontrolē svarīgāko objektu celtniecību.

Piemēram, Vācijas koncerns Siemens turpina sadarbību ar Krievijas valsts uzņēmumiem, neskatoties uz rietumvalstu ieviestajām sankcijām. 2017. gadā Krimu apmeklēja 5,2 miljoni tūristu, 2016. gadā pussalā atpūtās 5,57 miljoni cilvēku, un jaunajā tūrisma sezonā pussala plāno, ka ieradīsies vidēji 5,5 milj. tūristu.

Ziņu lente
0