Latvijas pase nav iekļuvusi pasaules ietekmīgāko pasu desmitniekā

© Sputnik / AlexTikhomirovПаспорт гражданина Латвии
Паспорт гражданина Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas un Latvijas pases apdzina Igauniju pēc valstu skaita, kuras var apmeklēt bez iepriekšējas vīzas noformēšanas.

RĪGA, 9. janvāris – Sputnik. 2018. gadā Vācijas pases īpašnieki kļūs par visbrīvākajiem ceļotājiem, liecina konsultāciju kompānijas Henley & Partners reitings.

Ukrainas pase - Sputnik Latvija
Porošenko: Ukrainas pase būs ceļotājiem pievilcīga

Saskaņā ar jauno pasu indeksu (iepriekš tika saukts par "Vīzu ierobežojumu reitingu"), Vācijas pilsoņi var apmeklēt 177 valstis bez iepriekšējas vīzas noformēšanas. Tas ir par vienu valsti vairāk, nekā pērn. Otrajā vietā ir Singapūras pase, kura ļauj apmeklēt 176 valstis.

Trešajā vietā vienlaikus ierindojās astoņas valstis: Dānija, Somija, Francija, Itālija, Japāna, Norvēģija, Zviedrija un Lielbritānija. Šo valstu pilsoņi var apmeklēt 175 valstis, nenoformējot vīzu.

Top 10 Lielāko daļu (28 valstis) veido Eiropas Savienības valstis, izņēmumu sastāda tikai iepriekš minētā Japāna, Singapūra, Šveice, Dienvidkoreja, ASV, Kanāda un Jaunzēlande. Šo valstu pasu īpašnieki bez vīzām var apmeklēt vismaz 168 valstis.

Latvijas pase. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sava pase jāsargā pašam

Vienpadsmito vietu ar iespēju ieceļot bez vīzu formalitātēm 167 valstīs ieņem trīs Eiropas valstis: Lihtenšteina, Slovākija un Slovēnija. Latvijas, Lietuvas un Malaizijas pases ļauj apmeklēt 166 valstis. Igaunija ar 165 valstīm ierindojusies 13. vietā.

Starpība starp Latvijas un Igaunijas pasēm meklējama Lielbritānijas aizjūras teritorijā Angiljā. Saskaņā ar reitingu, šīs Karību jūras salas apmeklējumam igauņiem ir jānokārto vīza.

Krieviem, sākot ar 2018. gadu, tiek dota iespēja bez iepriekšējas vizas nokārtošanas apmeklēt 110 valstis, kas ir par četrām vairāk nekā pērn. Pēdējo, 104. vietu, ieņem Afganistāna, kuras pilsoņiem bez vīzas drīkst doties uz 24 valstīm. Kopumā pētnieki izpētījuši 199 dažādu pasaules valstu pasu iespējas.

Ziņu lente
0