Kopenhāgenā nozagta un izdzerta dārgākā vodka pasaulē

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasDegvīns
Degvīns - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Noziedznieki nolaupījuši no seifa pudeli vodkas "Russo-Balt", kas maksā 1,3 miljonus dolāru. Pudeles saturs izdzerts, bet zelta pudele ar briljantiem pamesta būvlaukumā.

RĪGA, 6. janvāris — Sputnik. Aptuveni 1,3 miljonus dolāru vērta vodkas "Russo-Balt" pudele nozagta no glabātuves kādā kafejnīcā Kopenhāgenā. Incidents noticis trešdien, izdevumam Extra Bladet pastāstīja vērtīgās pudeles ipašnieks Brians Ingebergs.

Viņš norādīja, ka, domājams, ļaundari izgatavojuši atslēgu dublikātu un iekļuvuši telpā, kur glabājas apmēram 1200 kolekcijas dzērieni. Telpā viņi uzturējušies tikai dažas minutes.

Kolekcijas īpašniekam radušās aizdomas, ka ar zādzību, iespējams, saistīts kafejnīcas bijušais darbinieks, jo durvis nav uzlauztas, un glabātuvē ļaundari iekļuvuši ar bāra un seifa atslēgu dublikātu palīdzību.

Vodka, ko ražo Latvijas kompānija Dartz Motors, ir īpaši izcila — ražota no zelta un sudraba, dekorēta ar "Russo-Balt" sacīkšu automašīnas attēlu, bet dzēriens tiek filtrēts caur uzmavu ar briljantiem. Uz korķa — dārgakmeņiem rotāts Krievijas impērijas ģerbonis. Reiz šī pudele uz 15 sekundēm parādījās seriālā "Kāršu namiņš", kur ekskluzīvo vodku dāvanā no "Krievijas prezidenta" saņēma Kevina Speisija varonis — ASV presidents Frenks Andervuds.

Pēc zādzības pudele atrasta nebojāta būvlaukumā. Tā bija tukša, savā lapā Twitter informēja Kopenhāgenas policija.

​"Pudele atrasta nebojāta, tā tiks izpētīta," — informēja policija.

Ingebergs plāno no jauna piepildīt pudeli ar krievu vodku, taču pārdomā iespējas pasargāt savu kolekciju no turpmākiem uzbrukumiem.

Ziņu lente
0