Politika

Vācijas ārlietu ministrs aicinājis ievest Donbasā bruņotus miernešus

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasVācijas ārlietu ministrs Zigmārs Gabriels
Vācijas ārlietu ministrs Zigmārs Gabriels - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas ārlietu ministrs Zigmārs Gabriels noraidījis ierosinājumu izvietot ANO kontingentu tikai pie saskares līnijas un apsargāt EDSO pārstāvjus.

RĪGA, 5. janvāris — Sputnik. Vācijas ārlietu ministrs Zigmārs Gabriels paziņojis, ka ANO mierneši ir jāapbruņo un jāizvieto visā Donbasa teritorijā, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

Savu viedokli vācu diplomāts pauda vizītes laikā Ukrainā, kas notika 3.-4. janvārī.

Pēc politiķa teiktā, Vācija un Francija centīsies panākt "reālas miernešu misijas" ievešanu, pie tam ANO kontingenta dislokācijas gadījumā obligāts noteikums būs Ukrainas teritoriālās vienotības atjaunošana.

М4 - Sputnik Latvija
ASV apbruņo Ukrainu atbilstoši ISIS scenārijam

Tādējādi Vācijas ārlietu ministrs noraidījis ierosinājumu izvietot ANO kontingentu tikai pie saskares līnijas un apsargāt EDSO pārstāvjus. "Citādi tā būs jauna robeža," — uzskata diplomāts.

Viņš pauda cerību, ka ANO Drošības padome varēs pieņemt lēmumu par miernešiem Donbasā pirms Krievijas prezidenta vēlēšanām, kas notiks 18. martā.

Pie tam Gabriels norādīja, ka Vācija skeptiski vērtē viedokli par to, amerikāņu un kanādiešu ieroču piegādes Kijevai veicinās situācijas noregulēšanu Donbasā.

Iepriekš Krievijas prezidents Vladimirs Putins atbalstīja ideju par ANO miernešu nosūtīšanu uz Ukrainu. Pie tam Krievijas valsts vadītājs uzsvēra, ka kontingenta mērķis var būt tikai EDSO darbinieku drošība. Pēc viņa domām, mierneši var atrasties pie saskares līnijas, nevis visā reģiona teritorijā.

Kijeva informē, ka ANO misijai jāsaņem plašas pilnvaras un jāuzturas visā Donbasa teritorijā līdz pat Krievijas robežai. Tāpat Ukrainas valdība noraida tiešās pārrunas ar zemessargiem.

Ukrainas valdība 2014. gada aprīlī sāka militāru operāciju pret pašpasludinātajām Doņeckas un Luganskas Tautas Republikām, kuras deklarēja neatkarību pēc valsts apvērsuma Ukrainā 2014. gada februārī. ANO dati liecina, ka konfliktā gājuši bojā vairāk nekā desmit tūkstoši cilvēku.

Ziņu lente
0