Ukrainā stāsta par plāniem uzspridzināt Krievijas gāzesvadu

© Sputnik / Людмила ПрибыльскаяGāzes cauruļvadi
Gāzes cauruļvadi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kijevā valda uzskats, ka tieši gāzes maģistrāles Ukrainas teritorijā kļuvušas par faktoru, kas nepieļauj konflikta eskalāciju Donbasā.

RĪGA, 5. janvāris — Sputnik. 2014.-2015. gadā varasvīri Kijevā plānojuši uzspridzināt Krievijas gāzesvadu Ukrainas teritorijā, stāstīja Ukrainas īslaicīgi okupēto teritoriju un iekžemē pārvietoto personu lietu ministra vietnieks Jurijs Grimčaks telekanāla Zik ēterā, vēsta Sputnik Lietuva.

"Vai jums šķiet, ka nebija plānu uzspridzināt gāzesvadu sistēmu no mūsu puses? Bija… Es jums par valsts plāniem stāstu," — paziņoja ierēdnis telekanāla ēterā.

М4 - Sputnik Latvija
ASV apbruņo Ukrainu atbilstoši ISIS scenārijam

Pēc ministra vietnieka domām, tieši gāzes maģistrāles Ukrainas teritorijā kļuvušas par faktoru, kas nepieļauj konflikta eskalāciju Donbasā. Taču tagad Krievija "dara visu", lai uzbūvētu cauruļvadus, apejot Ukrainu, piezīmēja politiķis.

Domājams, Grimčaks runāja par projektu "Ziemeļu straume 2", kas atņems Kijevai gāzes tranzitu no Krievijas, nopietni kaitējot Ukrainas ekonomikai.

Gāzesvadu plānots izbūvēt līdzās jau strādājošajai "Ziemeļu straumei". Projekts Nord Stream 2 vērtēts 9,5 miljardu eiro apmērā. Tā ietvaros iecerēts uzbūvēt divus cauruļvadus no Krievijas piekrastes pāri Baltijas jūrai līdz Vācijai.

Kijeva un rietumvalstis uzskata, ka Maskava iejaucoties Ukrainas iekšējās lietās. Krievija šīs apsūdzības noliedz, turklāt norāda, ka nav iesaistīta konfliktā Donbasā, un vēlētos, lai Ukraina pārvarētu politisko un ekonomisko krīzi.

Ziņu lente
0