Slikti laikapstākļi patraucējuši Vācijas ĀM vadītājam apmeklēt Donbasu

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasVācijas ārlietu ministrs Zigmārs Gabriels
Vācijas ārlietu ministrs Zigmārs Gabriels - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš paziņotā Vācijas ārlietu ministra Zigmāra Gabriela vizīte uz Donbasu nenotika – patraucēja mānīgie Ukrainas laikapstākļi.

RĪGA, 4. janvāris — Sputnik. Par to savā Twitter mikroblogā paziņoja Ukrainas ārlietu ministrs Pāvels Kļimkins. Pēc viņa sacītā, neskatoties uz to, ka laikapstākļi neļāva apmeklēt nošķiršanas līniju, tas nav traucējis abām pusēm sarīkot produktīvas pārrunas, vēsta Sputnik Igaunija.

​"Plānojam īstenot savstarpēju braucienu uz Donbasu vēlāk šomēnes," uzrakstīja Kļimkins.

Kā tika ziņots iepriekš, Vācijas ārlietu ministrs Zigmārs Gabriels 3.-4. janvārī darba vizītes laikā Ukrainā plānoja apmeklēt militārās sadursmes līniju Donbasā. Tāpat Vācijas un Ukrainas ĀM vadītāji plānoja apspriest turpmākos kopīgos soļus, kuru mērķis ir "Ukrainas robežu un suverenitātes atjaunošana".

Vācijas ārlietu ministrs Zigmārs Gabriels - Sputnik Latvija
Vācijas ĀM vadītājs grasās apmeklēt Donbasu

Ukrainas varas iestādes 2014. gada aprīlī Donbasā sāka militāro operāciju pret pašpasludinātajām Luganskas un Doņeckas TR, kuras paziņoja par neatkarību pēc valsts apvērsuma Ukrainā. Donbasa situācijas noregulēšanas jautājums, tostarp, tiek apspriests arī kontakta grupas tikšanās gaitā Minskā. Kijeva, ASV un ES iepriekš vairākkārt apsūdzējušas Maskavu par iejaukšanos Ukrainas lietās. Krievija to noliedz un šādas apsūdzības sauc par nepamatotām.

Maskava vairākkārt paziņojusi, ka nav Ukrainas iekšējā konflikta puse un nav saistīta ar notikumiem valsts dienvidaustrumos, ir ieinteresēta Ukrainas politiskās un ekonomiskās krīzes pārvarēšanā. Maskavā uzsver, ka Krievija nav Minskas līgumu subjekts Ukrainas jautājumā un spēj tikai izdarīt spiedienu uz konfliktējošajām pusēm.    

Ziņu lente
0