Polija publicējusi vietējo pedofilu un izvarotāju adreses

CC0 / pxhere / Polija publicējusi vietējo pedofilu un izvarotāju adreses
Polija publicējusi vietējo pedofilu un izvarotāju adreses - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts Tieslietu ministrija ir pārliecināta, ka tas ļaus poļiem zināt, kas dzīvo viņiem blakus.

RĪGA, 4. janvāris — Sputnik. Bīstamo pedofilu un izvarotāju vārdi, fotogrāfijas, dzīvesvietas adreses un citi personīgi dati parādījušies Polijā atvērtā pieejā, saraksta publicēts personu reģistrā, kuri pastrādājuši seksuāla rakstura noziegumus. Par to paziņoja Sputnik Baltkrievija, atzīmējot, ka kopumā publicēti 768 cilvēku dati, lielākoties tie ir pedofili, kuri izvaroja nepilngadīgos, kā arī personas, kuras pastrādāja izvarošanu ar īpašu cietsirdību.

Šīm personām ir pienākums pastāvīgi informēt policiju par savas uzturēšanās vietas izmaiņām, kuras tiks ierakstītas reģistrā. Vēl viena datu bāzes daļa, kura jau pieejama tikai tiesībsargājošajām iestādēm, satur 2614 vārdus.

Насилие над женщинами - Sputnik Latvija
Saulkrastos meklē pedofilu

Izglītības nozares pārstāvjiem, kā arī bērnu atpūtas organizatoriem, lika pārbaudīt reģistra datus, meklējot jaunus darbiniekus. Par prasības neizpildīšanu var draudēt ne tikai sods, bet arī arests vai brīvības atņemšana.

Savukārt Polijas tieslietu ministrs atzīmēja, ka tādējādi no cietuma izgājis noziedznieks atradīsies pastāvīgā uzraudzībā, jo kaimiņi zinās, kas dzīvo viņiem blakus.

Igaunijā ieviesta ķīmiskā kastrācija

Saskaņā ar Bērnu aizsardzības savienības pētījumu, apmēram trešdaļa Igaunijā dzīvojošo pusaudžu vecumā no 16 līdz 19 gadiem ir saskarušies savā dzīvē ar seksuālas vardarbības izpausmēm, vēsta Sputnik Igaunija.

2017. gada astoņos mēnešos Tallinā un Harju apriņķī policija ar prokuratūru nosūtīja uz tiesu vairāk nekā 20 krimināllietas, kuru ietvaros tika atklāti apmēram 60 likumpārkāpumu attiecībā pret bērniem, kas jaunāki par 14 gadiem. Šis skaitlis pārsniedz visa iepriekšējā gada rādītājus.

2012. gada vidū Igaunijas parlaments pieņēma likumu, kurš atļauj pielietot ķīmisko kastrāciju kā ietekmes metodi uz personām, kuras pastrādājušas seksuāla rakstura noziegumus. Toreiz republikas tieslietu ministrs atzīmēja, ka ķīmiskā kastrācija tiks pielietota vispirms pedofilijas apkarošanai. Saskaņā ar likumu, ķīmiskā kastrācija tiek īstenota ar soda saņēmēju piekrišanu un var kļūt par pamatu priekšlaicīgai atbrīvošanai.

Pēc psihiatru vērtējuma, nosliece uz pedofiliju varētu būt 17 tūkstošiem cilvēku Igaunijā. Ik gadu valstī par vainīgiem noziegumos pret bērniem atzīst līdz 60 cilvēkiem.

Turklāt, saskaņā ar Igaunijas Tieslietu ministrijas datiem, pretendentu skaits uz brīvprātīgu kastrāciju ir mērāms tikai dažos cilvēkos. Divarpus gadu laikā republikā brīvprātīgai kastrācijai piekrituši divi cilvēki.    

Ziņu lente
0