ANO vadītājs izsludināja globālu trauksmi

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ANO vadītājs Antoniu Guterrešs izsludināja globālu "sarkano trauksmi" un aicināja apvienoties pret pieaugušajiem draudiem.

RĪGA, 3. janvāris — Sputnik. Apvienoto Nāciju Organizācijas ģenerālais sekretārs Antoniu Guterrešs aicina pasauli apvienoties cīņā ar globāliem draudiem, kuri draud planētai 2018. gadā, vēsta Sputnik Igaunija.

"Jaunā 2018. gada sagaidīšanas priekšvakarā es vēršos pie jums ne ar pasludinājumu. Es izsludinu trauksmi, aicinu mūsu pasauli pie paaugstinātas kaujas gatavības. Es aicinu apvienoties. […] Mēs varam tikt galā ar konfliktiem, pārvarēt naidīgumu un naidu, pasargāt kopīgas vērtības. Taču mēs to varam izdarīt tikai kopā," vēršoties angļu valodā, pateica ģenerālais sekretārs.

Sieviete noliek ziedus pie figūras Nesalauztais Salaspils Memoriālajā kompleksā - Sputnik Latvija
Jaunie Salaspils varoņi: apkaunojošs nāves nometnes vēstures pārrakstīšanas mēģinājums

Atgādināsim, ka pērnajā gadā viņš aicināja padarīt 2017. gadu par miera gadu, ANO vadītājs atzīmēja, ka aizritējušais gads, diemžēl, nekļuva par izlīguma gadu, tieši otrādi, situācija radikāli pasliktinājusies. Globālie riski, tostarp, pasliktinājušies vecie konflikti un jauni draudi, sasnieguši visaugstāko līmeni kopš aukstā kara laika, uzskata Antoniu Guterrešs. Postošā klimatisko izmaiņu ietekme pieaugusi līdz uztraucošam līmenim, palielinājusies nevienlīdzība, palielinās drausmīgu cilvēktiesību pārkāpumu gadījumu skaits, saka ģenerālais sekretārs.

"Ceļas nacionālisms un ksenofobija," teica ANO vadītājs.

Tai pat laikā, viņš tic, ka pasauli var padarīt drošāku, konfliktus vēl ir iespējams noregulēt, un naidu — pārvarēt. "Glābiņš ir vienotībā. Mūsu nākotne ir atkarīga no mūsu spējas apvienoties," saka Guterrešs, aicinot pasaules līderus pārvarēt domstarpības jaunajā 2018. gadā, apvienoties kopīgu mērķu sasniegšanai.

Ziņu lente
0