Vācijas ĀM vadītājs grasās apmeklēt Donbasu

© REUTERS/Michaela RehleVācijas ārlietu ministrs Zigmārs Gabriels
Vācijas ārlietu ministrs Zigmārs Gabriels - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tas notiks no Ukrainas puses un Ukrainas kolēģa pavadījumā.

RĪGA, 3. janvāris — Sputnik. Vācijas ārlietu ministrs Zigmārs Gabriels 3.-4. janvārī dosies darba vizītē uz Ukrainu, kur, kā plānots, apmeklēs militārās sadursmes līniju Donbasā. Par to paziņoja RIA Novosti ar atsauci uz Ukrainas ārpolitikas iestādes preses dienestu.

Tā tiek atzīmēts paziņojumā, plānots, ka abu valstu ĀM vadītāji apspriedīs turpmākos savstarpējos soļus, kuri virzīti uz Ukrainas robežu un suverenitātes atjaunošanu, kā arī "Ukrainas politisko ieslodzīto atbrīvošanu, kuri tiek turēti apcietinājumā Krievijas cietumos".

Премьер-министр Великобритании Тереза Мэй - Sputnik Latvija
Viedoklis
Terēza Meja draud Krievijai. Kāpēc patiesībā tā ir Londonas kapitulācija

Saskaņā ar Ukrainas ārpolitikas iestādes datiem, ministri apspriedīs arī abpusējās sadarbības jautājumus, kuras ir dinamiskas un augļus nesoša. Pārrunu laikā plānots parakstīt vienošanos par diplomātisko pārstāvniecību un konsulāro iestāžu darbinieku ģimenes locekļu nodarbinātību.

Saskaņā ar Ukrainas ĀM informāciju, paredzēta Kļimkina un Gabriela brauciens uz Donbasu, tostarp, uz sadursmju līnijas rajoniem.

Kā jau iepriekš ziņots, 27. decembrī Donbasā notika gūstekņu apmaiņa starp Ukrainu un pašpasludinātajām Doņeckas un Luganskas Tautas Republikām pēc formulas "306 pret 64" — pirmā kopš 2015. gada. Zināms, ka apmaiņas sarakstos Luganskas un Doņeckas TR iekļāva Ukrainas politiskos ieslodzītos, kā arī tos mierīgos Donbasa iedzīvotājus, kuri cīnījās ar Ukrainas armiju ar partizānu metodēm.

Ukrainas mediji ziņoja, ka vairāki desmiti cilvēku no 306 gūstekņiem neieradās uz apmaiņu Donbasā no Ukrainas puses, izlemjot it kā palikt Kijevas kontrolētajā teritorijā. Savukārt, Doņeckas TR avoti paziņoja, ka viens no apmaiņai sagatavotajiem Ukrainas militārajiem gūstekņiem — Ukrainas Bruņoto spēku 56. brigādes karavīrs — nolēma palikt Doņeckas TR un strādāt republikā par atslēdznieku. Šīs informācijas apstiprinājumi no neatkarīgiem informācijas avotiem nav saņemti.

Ziņu lente
0