Psihologs: svētki var izraisīt stresu

© Foto : pixabayДепрессия, стресс, тревога
Депрессия, стресс, тревога - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunākās aptaujas parādīja, ka ar stresu dažādās situācijās saskaras gandrīz puse Eiropas Savienības iedzīvotāju; piemēram, Lietuvā šis rādītājs ir viens no augstākajiem – gandrīz trešdaļa republikas iedzīvotāju izjūt stresu darba dēļ, kurš nesagādā viņiem prieku.

RĪGA, 1. janvāris – Sputnik. No stresa neizdosies aizbēgt arī svētku periodā, uzskata psihologs Gedimins Navaitis, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz LRT.

Latvieši emocionāli izdeg darba vietā - Sputnik Latvija
Latvieši "emocionāli izdeg" darba vietā: riska grupas profesijas

Pēc Navaita sacītā, viens no galvenajiem stresa iemesliem ir tas, ka cilvēki visbiežāk raugās uz svētkiem no materiālā viedokļa, nevis kā uz iemeslu sapulcēties tuviniekiem.

Turklāt, uztraukumu svētku laikā varētu izraisīt tieksme salīdzināt sevi ar citiem. Šo problēmu pasliktina sociālie tīkli: cilvēks redz, ka citi pavada laiku jautrāk un interesantāk, jūt, ka ir sliktāks par citiem.

Šāda stresa forma visbiežāk sastopama cilvēkiem no 18 līdz 34 gadiem – tieši šie cilvēki veido divas trešdaļas no visiem sociālo tīklu lietotājiem. Tādēļ Navaitis ieteica nepadoties spiedienam no apkārtējo puses un svinēt tā, kā pašam patīk, neskatoties uz citiem.

Ziņu lente
0