Politika

Krievijas ārlietu ministrs aicina ASV uzsākt pārrunas ar Ziemeļkoreju

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasKrievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sarunā ar ASV valsts sekretāru Reksu Tilersonu Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs aicināja ASV atteikties no agresīvās attieksmes pret KTDR un sēsties pie pārrunu galda.

RĪGA, 27. decembris — Sputnik. Otrdien, 26. decembrī Lavrovs un Tilersons telefona sarunā apsprieda "Korejas jautājumu". Krievijas ĀM preses dienests informēja, ka tālruņa sarunu iniciējis ASV Valsts departaments, vēsta Sputnik Igaunija.

Sarunas gaitā Sergejs Lavrovs kārtējo reizi pievērsa ASV valsts sekretāra uzmanību tam, ka ASV bruņoto spēku dislokācija reģionā ir nepieļaujama, un atzīmēja, ka pret Phenjanu vērstie Vašingtonas agresīvie izteikumi tikai veicina spriedzi Korejas pussalā. Krievijas diplomāts uzvēra, ka nepieciešams pēc iespējas ātrāk pāriet "no sankciju valodas pie pārrunu procesa".

KTDR raķetes starts. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Būt vai nebūt: kur un kā varētu notikt Armagedons

Sarunas gaitā politiķi apsprieda arī tālākos soļus konflikta pārvarēšanai Sīrijā, saglabājot tās teritoriālo vienotību, kā arī situāciju Ukrainā Minskas prokokolu izpildes kontekstā.

Iepriekš vēstīts, ka ASV prezidents Donalds Tramps savā uzrunā ANO piedraudēja iznīcināt KTDR un nosauca Kimu Čenunu par "raķešcilvēku", kurš dodas "pašnāvnieciskā lidojumā". Atbildot uz viņa vārdiem, KTDR ārlietu ministrs Lins Jenho nosauca amerikāņu prezidentu par "psihisti slimu" cilvēku, kam nevar uzticēt "kodolčemodānu". Pēdējo mēnešu gaitā ANO Drošības Padome būtiski paplašinājusi pret Ziemeļkoreju vērstās sankcijas, turklāt ASV ieviesušas jaunas vienpusējas finansiālās sankcijas.

Ziņu lente
0