Saakašvili piedāvā Porošenko izlīgt mieru

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasMihails Saakašvili
Mihails Saakašvili - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais Odesas apgabala gubernators Mihails Saakašvili, kā arī bijušais Gruzijas prezidents, nodeva Ukrainas prezidentam Petro Porošenko vēstuli, kurā piedāvā izlīgt mieru.

RĪGA, 17. decembris — Sputnik. Par vēstules esamību vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Ukrainas telekanālu.

"Porošenko ir šī vēstule. Miša piedāvā deeskalāciju," teikts paziņojumā.

Saakašvili komandā uz to atbildēja, ka neko nezina par viņu līdera vēršanos pie Porošenko. "Es neko tādu nezinu. Mums būs izlīgšana, ja izpildīs visas mūsu prasības: tā ir antikorupcijas tiesa, vēlēšanu likums, impīčmenta likums un ģenerālprokurora atkāpšanās," pateica Saakašvili "Jauno spēku kustības" partijas loceklis Jurijs Derevjanko.

Владимир Путин ответил на вопрос про Михаила Саакашвили - Sputnik Latvija
Video
Putins par Saakašvili rīcību Ukrainā: nožēlojama aina

Saakašvili tika aizturēts Kijevā 5. decembrī sakarā ar krimināllietu par sadarbību ar noziedzīgu organizāciju dalībniekiem un pretlikumīgas rīcības slēpšanu. Taču atbalstītāji atbrīvoja viņu no tiesībsargiem, pēc kā devās uz mītiņu Kijevas centrā.

Pirmdien Kijevas Pečerska rajona tiesa noraidīja prokuratūras prasību par soda mēra piemērošanu Saakašvili, kurš paredzēja diennakts mājas arestu, politiķis palika brīvībā.

Atrodoties izmeklēšanas izolatorā vairākas stundas, bijušas Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili paziņoja par stingra beztermiņa bada uzsākšanu. Līdz šim bravūrīgais Mišiko draudēja nolēkt no astoņu stāvu ēkas jumta, taču nespēja īstenot savu plānu — viņu aizturēja ukraiņu tiesībsargi.

Iepriekš Ukrainas prezidents Petro Porošenko atņēma Saakašvili Ukrainas pilsonību. Administrācijā to paskaidroja ar Saakašvili viltus sniegtajām ziņām, saņemot to. Pats bijušais gubernators tobrīd atradās ASV, no kurienes devās uz Poliju, Lietuvu un Ungāriju.

Pēc tam Saakašvili ar "cīņu atgriezās" Ukrainā, kur grasījās mainīt varu Kijevā, taču, pēc viņa paša vārdiem, viņam pastāvīgi traucē.    

Ziņu lente
0