Facebook pētnieki atzina, ka sociālais tīkls var nodarīt kaitējumu

© Sputnik / Natalya Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasFacebook
Facebook - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pētnieki piedāvā mazāk lasīt Facebook ziņu lenti, un vairāk runāties ar veciem draugiem un apmainīties ar dažāda veida multimediju un saturu.

RĪGA, 17. decembris — Sputnik. Facebook pētnieki atzina, ka ziņu apskatīšana sociālajos tīklos var nodarīt kaitējumu cilvēkam, raksta RIA Novosti ar atsauci uz kompānijas blogu.

Rakstā "Grūts jautājums: vai sociālajā tīklā pavadītais laiks var nodarīt mums kaitējumu" teikts, ka pasīva ziņu lentas caurskatīšana var nelabvēlīgi ietekmēt cilvēku psihisko veselību.

Londona - Sputnik Latvija
Briti meklē Facebook pazīmes, kas apliecinātu: Krievija vainojama par Brexit

Kā piemērs rakstā aprakstīts eksperiments Mičiganas universitātes studentu vidū. Vienus palūdza desmit minūšu laikā palasīt ziņu lenti, savukārt otrus — ievietot publikācijas un sarakstīties ar draugiem. Tiek atzīmēts, ka pirmās grupas studentu noskaņojums dienas beigās bija sliktāks, nekā otrās grupas studentiem.

Turklāt, tiek ziņots, ka cilvēku garīgais stāvoklis, kuri atvēra publikāciju saites četras reizes vairāk, nekā statistiski vidējais lietotājs, kā arī atzīmēja ar "Man patīk" publikācijas divas reizes vairāk par vidējo, pasliktinājās.

Pētnieki nonāca pie secinājuma, ka lasīšana par citiem cilvēkiem tiešsaistē var novest pie tā, ka cilvēks pret paša gribu salīdzina sevi ar viņiem un vērtē sevi zemāk par viņiem.

Neskatoties uz to, Facebook aicina lietotājus pavadīt vairāk laika sociālajos tīklos, runājot ar veciem draugiem, sarīkojot interešu čatus vai dalot savu multimediju un saturu ar draugiem. Pēc pētnieku domām, šāda aktivitāte spēj padarīt lietotājus laimīgākus.    

Ziņu lente
0