Amerikāņu superkuģis Zumwalt sabojājies pārbaudījumu laikā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mūsdienīgais neredzamais eskadras kuģis, kurš nolaists ūdenī pērnā gada rudenī, jau vairākkārt pabijis remontā.

RĪGA, 12. decembris — Sputnik. Jaunais ASV Jūras kara spēku eskadras kuģis USS Zumwalt 5. decembrī bijis spiests pārtraukt pārbaudījumus bojājuma dēļ un atgriezties dokos Menas štatā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz portālu USNI News.

Nākamajā dienā pēc iziešanas no dokiem kuģī tika konstatēta harmoniku filtru disfunkcija, kuri aizsargā jutīgas elektroierīces no nevēlamām jaudas svārstībām. Eskadras kuģis zaudējis iespēju izmantot elektrisko tīklu augstas slodzes apstākļos, ziņots ASV JKS ziņojumā, ko citēja USNI News.

Raķešu eskadras kuģis USS Zumwalt. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
ASV tiek izmēģināts jaunais "neredzamais" eskadras kuģis

Mūsdienīgais neredzamais eskadras kuģis, kurš nolaists ūdenī pērnā gada rudenī, jau vairākkārt pabijis remontā. Piemēram, vispirms kļuva zināms, ka kuģa spēka iekārtā radusies sūce, mēnesi vēlāk no ierindas izgāja siltummainis, un JKS bija spiesti buksēt eskadras kuģi uz bāzi.

Turklāt izrādījies, ka USS Zumwalt ekspluatācija ir ļoti dārga pat no amerikāņu armijas viedokļa. Eskadras kuģis aprīkots ar unikālu lielgabalu, taču viens tā šāviens budžetam izmaksā 800 tūkstošus dolāru. Pats kuģis ir 4,4 miljardus vērts. Iepriekš Defense News informēja, ka ASV flotē pieņemts lēmums samazināt USS Zumwalt klases kuģu iepirkuma plānu no 28 līdz 3 vienībām.

Ziņu lente
0