Vašingtona vēl nav pieņēmusi lēmumu par piedalīšanos Olimpiādē 2018

© AP Photo/Pablo Martinez MonsivaisASV vēstniece ANO Nikija Heilija
ASV vēstniece ANO Nikija Heilija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV sadarbojas ar Dienvidkoreju drošības jautājumos ziemas Olimpiskajās spēlēs 2018 Phjončhanā, lai amerikāņu atlēti varētu tajās piedalīties, paziņoja Baltā nama oficiālā pārstāve Sāra Sandersa.

RĪGA, 9. decembris — Sputnik. Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa paziņoja, ka lēmums par ASV izlases piedalīšanos Olimpiādē 2018 Dienvidkorejā vēl nav pieņemts, vēsta Sputnik Lietuva.

Iepriekš pastāvīgā ASV pārstāve ANO Nikija Heilija paziņoja, ka jautājums par amerikāņu sportistu piedalīšanos Olimpiskajās spēlēs vēl nav izlemts, jo pastāv bažas par atlētu drošību, saspringtās situācijas dēļ Ziemeļkorejā. Ceturtdien brīfingā Sāra Sandersa pieļāva, ka ASV atlēti varētu atteikties no piedalīšanās pasākumā.

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns - Sputnik Latvija
Ziemeļkorejas ĀM paziņojusi par neizbēgamu karu pussalā

Vēlāk viņa tomēr norādīja savā Twitter mikroblogā, ka "ASV ar nepacietību gaida Ziemas Olimpiskās spēles Dienvidkorejā".

"Amerikāņu aizsardzība ir mūsu galvenā prioritāte, un mēs sadarbojamies ar dienvidkorejiešiem un citām partnervalstīm drošības jautājumos," — uzsvēra Sandersa.

Pēc preses sekretāres sacītā, ASV varasiestādes pieņems lēmumu, tuvojoties Olimpiskajām spēlēm, kuras sāksies 9. februārī.

Savukārt Valsts departamenta oficiālā pārstāve Hetere Nauerte paziņoja, ka ASV ir pārliecinātas par Dienvidkorejas iespējām organizēt drošas un veiksmīgas Ziemas Olimpiskās spēles 2018.

"Korejas Republikai ir plaša pieredze daudzu veiksmīgu spēļu, tostarp Olimpiādes organizācijas jomā. Mēs esam pārliecināti, ka valdība uzņemsies pienākumu sarīkot drošas un veiksmīgas ziemas spēles. Mēs atbalstām viņu pūles," — teica Nauerte.

Diplomāte piebilda: "Ja kādu iemeslu dēļ ASV izjutīs, ka amerikāņiem draud briesmas jebkurā pasaules nostūrī, valsts būs ļoti noraizējusies par to un veiks nepieciešamos pasākumus."

Savukārt ASV Nacionālajā Olimpiskajā komitejā atzīmēja, ka 2018. gada Spēļu boikotēšana pat netika apspriesta. Tur plāno nosūtīt uz Phjončhanu divas pilnvērtīgas delegācijas dalībai Olimpiādē un Parolimpiādē.

Olimpiskās spēles notiks  no 9. līdz 25. februārim Phjončhanā, Dienvidkorejā, kura atrodas 80 kilometru attālumā no Ziemeļkorejas robežas. Iepriekš Francijas, Austrijas, Vācijas sporta ierēdņi pauda uztraukumu par atlētu drošību sakarā ar spriedzes palielināšanos Korejas pussalā Ziemeļkorejas kodolraķešu programmas aktīvās attīstības dēļ.

Septembrī SOK vadītājs Tomass Bahs paziņoja, ka Phjončhanas spēlēs nav nekādu drošības draudu.

Ziņu lente
0