Argentīna atzinusi zemūdenes "San Juan" ekipāžas bojāeju

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasПодлодка и корабли Балтийского флота в Калининграде
Подлодка и корабли Балтийского флота в Калининграде - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc piecpadsmit meklējumu dienām nav izdevies atrast Argentīnas zemūdeni "San Juan", Argentīnas Militārie Jūras spēki atzina, ka necer izglābt ekipāžas locekļus.

RĪGA, 1. decembris – Sputnik. Argentīna pārtrauc zemūdenes "San Juan" 44 ekipāžas locekļu glābšanas operāciju, taču turpina pašas zemūdenes meklēšanas darbus, paziņoja valsts Militāro Jūras spēku oficiālais pārstāvis Enrike Balbi.

Lidmašīna An-124 ar iekārtām zemūdenes meklēšanai ieradusies Argentīnā - Sputnik Latvija
Video
Argentīnā nogādātas iekārtas zemūdenes meklēšanai no Krievijas

Argentīnas Militāro Jūras spēku zemūdene "San Juan" pārstāja uzturēt sakarus 15. novembrī, virzoties no militārās jūras bāzes Ušuaja uz Mar-del-Plata. Pēdējā sakaru seansa laikā no zemūdenes tika ziņots par avāriju. Uz klāja atradās 44 cilvēki, tostarp, Argentīnas vēsturē pirmā sieviete-ūdenslīdēja Eliana Marija Kravčika. Militāro Jūras spēku pārstāvji ziņoja par vienu sprādzienu, kurš varētu būt saistīts ar "San Juan" pazušanu.

Preses konferencē Balbi paziņoja, ka netika atrastas nedz cilvēku, nedz zemūdens pēdas.

"Vairāk nekā divas reizes mēs pārsniedzām dienu skaitu, kas tika noteiktas ekipāžas glābšanas iespējamībai. Neskatoties uz visu paveikto, zemūdeni atrast nav izdevies. Izglābto nebūs," — teica Balbi.

Pēc viņa sacītā, sakarā ar glābšanas operācijas pārtraukšanu trīs kuģi, kuri strādāja okeānā, šobrīd pagaidām atgriežas uz bāzi Komodoro-Rivadavia. Taču pēc tam zemūdenes meklēšanas darbi tiks turpināti, turklāt tiem pievienosies arī citi kuģi, tostarp "Malvinu salas", kurš nogādās meklējumu zonā Krievijas aprīkojumu.

Favio Kambaberi, Komodoro-Rivadavia ostas administrators, kur atradās glābēju bāze, pauda dziļāko nožēlu sakarā ar operācijas mērķu izmaiņām.

"Mēs esam pārsteigti un satriekti ar šo ziņu. Vēlāk mēs noteikti sazināsimies ar Militārajiem jūras spēkiem," — paziņoja viņš.

Glābšanas meklējumu operācijas loģistikas koordinators Rubens Palomeke uzskata, ka lēmums pārtraukt meklējumus ir loģisks.

"Ņemot vērā objektīvo loģiku, bez emocijām, acīmredzami, ka lēmums pārtraukt glābšanas operāciju pēc 15 dienām izskatās gandrīz matemātisks. Tas skan nepatīkami, taču tas tā ir, gan no loģiskā, gan no operatīvā viedokļa," — paziņoja viņš.

Ziņu lente
0