Tūristi no Latvijas nevar pamest Bali

© AP Photo / Firdia Lisnawati Извержение вулкана Агунг на острове Бали, Индонезия. 27.11.2017
Извержение вулкана Агунг на острове Бали, Индонезия. 27.11.2017 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bali gan nav īpaši populārs maršruts Latvijas tūristu vidū, taču Latvijas ĀM informē, ka salā uzturas 8-15 Latvijas iedzīvotāji, kur nevar pamest bīstamo zonu.

RĪGA, 28. novembris — Sputnik. Tūristu vidū, kuri nevar pamest Bali salu, ir arī Latvijas pilsoņi, informēja telekanāls LTV7.

Patlaban lielākā lidosta Bali ir slēgta, atcelti simtiem reisu.

Вулкан в Мексике - Sputnik Latvija
Meksikā iespējams vulkāna izvirdums, evakuē cilvēkus

Aizkavēšanās radusies Agunga vulkāna izvirduma rezultātā. Lēmums slēgt lidostu tika pieņemts vulkānisko pelnu izmešu dēļ. Patlaban pelnu mākonis pārvietojas ar ātrumu 18 km/h dienvidu, dienvidaustrumu virzienā no krātera virs Bali salas un Lomboka salas rietumu un centrālajiem rajoniem.

Varasiestādes evakuējušas no bīstamās zonas aptuveni 40 tūkstošus iedzīvotāju.

Tūrisma kompānijas Tez Tour vadītājs Latvijā Konstantins Paļgovs pastāstīja, ka šis virziens nav īpaši populārs Latvijas tūristu vidū, ņemot vērā 14 stundas ilgo lidojumu, turklāt nav pieejami tiešie reisi.

Latvijas Ārlietu ministrija informēja, ka Bali atrodas vairāki Latvijas iedzīvotāji.

"Patlaban Bali atrodas 8 Latvijas valstspiederīgie. Vienlaikus Latvijas Ārlietu ministrijas rīcībā ir informācija par 15 Latvijas iedzīvotājiem, kuri uzturas Indonēzijas kūrortos. Četri cilvēku jau vērsušies konsulārajā departamentā ar jautājumiem par situāciju valstī. Šobrīd konsulārā palīdzība nevienam nav nepieciešama. Neviens no mūsu valstspiederīgajiem nav cietis. Ministrija aicina ceļotājus sazināties ar tūrisma aģentūrām vai aviokompānijām, ņemt vērā vietējo varasiestāžu ieteikumus un neuzturēties bīstamajā zonā – 10 km rādiusā no vulkāna," – pastāstīja Latvijas ĀM pārstāvis Gints Jēgermanis.

Indonēzijas varasiestādes informē, ka vulkāns nerada tiešus draudus tūristiem un Bali iedzīvotājiem salas dienvidos. Atzīmēts, ka bīstamā zona sniedzas 10 kilometru rādiusā no vulkāna virsotnes.

Vulkāns Agungs joprojām ir aktīvs pēc trim izvirdumiem 21., 25. un 26. novembrī.

Iepriekš Agunga izvirdums notika 1963. gadā. Tā rezultātā gāja bojā aptuveni pusotrs tūkstotis cilvēku.

Ziņu lente
0