Baltijas valstu sportisti Olimpiādē vēlas sacensties ar krieviem

© Sputnik / Александр Вильф / Pāriet pie mediju bankasOlimpisko spēļu simbolika. Foto no arhīva
Olimpisko spēļu simbolika. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc atlētu domām, Krievijas nepiedalīšanās Olimpiādē stipri ietekmēs interesi pret Spēlēm – un ne uz labāko pusi; daži uzskata, ka sacensības kļūs nepilnvērtīgas.

RĪGA, 24. novembris — Sputnik. Sportisti no Latvijas un Igaunijas uzskata, ka dopinga skandālos nedrīkst izmantot kolektīvo atbildību, savukārt, ja Krievijai aizliegs Phjončhanas Olimpiādē izmantot karogu un himnu, tad labāk būtu boikotēt šādas sacensības.

Sputnik Igaunija veica atlētu aptauju, kuri uzskata, ka Krievijas nepiedalīšanās Olimpiādē stipri ietekmēs Spēļu statusu.

Олимпийские кольца. Архивное фото - Sputnik Latvija
Krievijas Valsts dome: valstij jāatsakās no Olimpiskajām spēlēm, ja izlase tiks sodīta

Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Edgars Kulda paziņoja, ka Krievija ir hokeja lielvalsts un Krievijas hokeja izlases trūkums stipri ietekmēs Olimpiādes statusu it īpaši NVS valstīs. "Spēles tad nebūs pilnvērtīgas. Šobrīd interese ir ļoti liela, neskatoties pat uz daudzu NHL spēlētāju trūkumu. Kā lai nebūtu, OS — tas ir galvenais hokeja turnīrs izlašu komandām," uzskata viņš.

Pēc hokejista domām, jācieš ir atsevišķām personām, savukārt lēmumam par visas valsts diskvalificēšanu viņš nepiekrīt.

"Situācijas, kad sportistam nākas pieņemt svešas valsts pilsonību vai doties uz Olimpiādi ar svešu karogu, principā nevajadzētu būt. Sportistam ir jāpārstāv sava valsts — un tikai tā," piebilda uzbrucējs.

Igaunijas Taekvondo  savienības ģenerālā sekretāre Ilona Uzlova nosauca Olimpiskās spēles par lieliem svētkiem gan dalībniekiem, gan skatītājiem. Viņa uzskata, ka Krievijas nepiedalīšanās Olimpiādē stipri ietekmēs interesi pret Spēlēm — un ne labākajā veidā. Kopumā netaisnīgs, pēc Uzlovas domām, ir arī kolektīvās atbildības princips, kad par daļu vainīgo sportistu ir jāatbild visai valstij.

"Nav karoga — nav pulka! Ja jau lieta nonāk politikas līmenī, tad vai nu braukt visiem kopā, vai nebraukt nevienam. Ļoti žēl, ka sportisti nostādīti šādos nosacījumos," padalījās ar saviem uzskatiem Uzlova par iespējamo krievu dalību Olimpiādē Dienvidkorejā bez sava karoga.

Narvas "Transa" vārtsargs Aleksejs Matrosovs arī uzskata, ka, ja Krievija izlaidīs turnīru, tad tas pazaudēs ievērojamu daļu skatītāju, jo šī valsts katrā sporta veidā cenšas būt augstā līmenī.

Олимпийские кольца - Sputnik Latvija
Krievijas izlasei varētu aizliegt izpildīt himnu Ziemas Olimpiādē

"Es domāju, ka sporta sacensībās pret Krieviju vienmēr pastāv sava veida priekšnoteikumi. Pirmām kārtām, tas notiek tādēļ, ka Krievijai ir ļoti daudz kvalitatīvu sportistu jebkurā sporta veidā. Protams, nav taisnīgi tā rīkoties kopumā ar visu valsti un atstādināt to no dalības Olimpiskajās spēlēs," paziņoja Matrosovs.

Viņš piebilda, ka katram sportistam ir jāuzstājas par to valsti, kurā viņš ir dzimis: "Uzskatu arī uzstāšanos OS bez karoga un pilsonības maiņu speciāli priekš šī pasākuma par absurdu."

Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) ir jāpieņem lēmums par Krievijas sportistu piedalīšanos Spēlēs 2018 izpildkomitejas sēdē Lozannā (Šveice) no 5. līdz 7. decembrim.    

Ziņu lente
0