NATO ģenerālsekretārs atvainojies Erdoganam par incidentu mācībās Norvēģijā

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasNATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs
NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mācību Trident Javelin organizatori uzstādījuši stendu ar "ienaidnieku" portretiem, vienā no kuriem bija attēlots Turcijas Republikas dibinātājs Kemals Ataturks.

RĪGA, 19. novembris — Sputnik. NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs tālruņa sarunā ar Turcijas prezidentu Tajipu Erdoganu vēlreiz atvainojies par incidentu NATO mācībās Trident Javelin, kas notika 8.-17. novembrī Norvēģijā un pastāstīja, kādi pasākumi veikti incidenta jautājumā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz telekanālu NTV. 

NATO alianses ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs - Sputnik Latvija
Stoltenbergs: NATO politika attiecībās ar Krieviju joprojām būs divpusēja

Iepriekš Erdogans informēja, ka mācību organizatori uzstādījuši stendu ar "ienaidnieku" portretiem, vienā no kuriem bija attēlots Turcijas Republikas dibinātājs Mustafa Kemals Ataturks, turklāt starp "ienaidniekiem" bija redzams arī pašreizējais Turcijas līderis. Pēc Erdogana vārdiem, Turcijas Ģenerālštāba komandieris informējis viņu par notikušo un paziņojis par lēmumu nekavējoties atsaukt 40 Turcijas karavīrus, kuri piedalījušies NATO mācībās. Turcijas vadība atbalstīja šo lēmumu.

Stoltenberrs atvainojies par Turcijai nodarīto aizvainojumu, nožēlu pauda arī Norvēģijas aizsardzības ministrs Franks Bake-Jensens, taču Erdogans paziņoja, ka tas ir nepietiekami.

Telekanāls NTV, atsaucoties uz Turcijas prezidenta administrāciju, paziņojis, ka tālruņa sarunā Stoltenbergs paudis cerību: šis incidents neietekmēs Turcijas un NATO attiecības. Viņš uzsvēra, ka tiks veikti pasākumi, lai tamlīdzīgas situācijas neatkārtotos. 

Ziņu lente
0